Пт, 2024-04-19, 22:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 15 » Держбюджет на наступний рік передбачає фінансування відомств, що їх ліквідовано адмінреформою
08:40
Держбюджет на наступний рік передбачає фінансування відомств, що їх ліквідовано адмінреформою
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Проектом державного бюджету на наступний рік прописано видатки на низку неіснуючих державних структур. Про це сьогодні, 13 грудня, заявив перший заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін. Він звернув увагу, що у бюджеті-2011 передбачено фінансування ліквідованих держструктур, передає ТСН.

"Після адмінреформи Януковича немає Міністерства молоді та інших. І ці видатки, очевидно, підуть у тінь", - сказав народний депутат.

- Витрати на утримання органів влади в 2011 році становитимуть 2,44 млрд грн - на рівні 2007 року

"Ми вважаємо, що такого непрофесійного бюджету не було за всі роки незалежності", - наголосив Кожем'якін, додавши, що уряд подав проект держбюджету із запізненням на три місяці.

Кожем'якін також наголосив, що у проекті держбюджету на 2011 рік не прописано обіцяного президентом Віктором Януковичем покращення життя.

"Коли Партія регіонів і Янукович ішли на вибори, то обіцяли кілька указів, зокрема, про пенсію 1200 гривень і мінімальну зарплату 1500 гривень. Ми цього не побачили", - сказав він.

Він також повідомив, що фракція "БЮТ-Батьківщина" зареєструвала у Верховній Раді чотири законопроекти про підвищення соціальних стандартів.

Крім того, Кожем'якін повідомив, що проектом державного бюджету на наступний рік передбачено суттєве збільшення видатків на правоохоронні органи, зокрема, на Генпрокуратуру.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в п'ятницю, 10 грудня, вніс проект закону про державний бюджет на 2011 рік у Верховну Раду. Уряд у пакеті з проектом держбюджету-2011, текстова частина якого незвично маленька і містить лише 20 сторінок, традиційно вніс проект поправок до Бюджетного кодексу та деяких інших законів.

Згідно з проектом держбюджету-2011, уряд планує наступного року зростання доходів у порівнянні з держбюджетом-2010 на 11,4% - 281,46 млрд грн, видатків - на 5,3%, до 321,95 млрд грн і скорочення дефіциту на 28,2% - до 38,84 млрд грн.

Проект передбачає збільшення прожиткового мінімуму, який з 1 грудня цього року становить 875 грн, з 1 січня наступного року до 894 грн, з 1 квітня - до 911 грн, з 1 жовтня - до 934 грн і з 1 грудня - до 953 грн.

Планується, що мінімальну заробітну плату, яка становить з 1 грудня цього року 922 грн, буде збільшено з 1 січня до 941 грн, з 1 квітня - до 960 грн, з 1 жовтня - до 985 грн і 1 грудня - до 1004 грн.

Як відомо, витрати на ключові органи влади в 2011 році можуть стати одними з найвищих за останні роки. На діяльність президента, Верховної Ради й уряду в 2011 році буде надано 2,44 млрд грн. Більше грошей на свою роботу ключові органи влади отримували тільки в докризовому 2007-му - 2,52 млрд грн.

Відповідно до проекту бюджету на 2011 рік, найбільш витратним для держскарбниці наступного року стане Державне управління справами, що обслуговує діяльність президента. На його утримання передбачено 1,34 млрд грн. Це найбільша сума, яку будь-коли отримував апарат глави держави. Максимальний бюджет, який до цього моменту надавався на забезпечення діяльності президента, становив лише в 2008 році 1,24 млрд грн.

Витрати на утримання уряду залишилися незмінними - це 311 млн грн. На парламент надано 786 млн грн. Це на 36 млн грн менше порівняно з минулим роком.

У порівнянні з 2010 роком витрати на Держуправління справами при президентові в 2011-му зростуть на 400 млн грн. Зазначимо, що зростання витрат на утримання держапарату відбувається, незважаючи на скорочення в 2010 році штату співробітників в Адміністрації президента і в дорадчо-консультативних органах, які були створені при главі держави, на 20%.

10 грудня вийшов указ президента, що передбачає реорганізацію цілої низки міністерств і відомств. Одночасно глава держави видав відповідні кадрові укази про призначення нових міністрів і скоротив кількість членів Кабінету міністрів з 36 до 17 осіб. При цьому в чотирьох випадках міністрами стали віце-прем'єри, які тепер суміщатимуть ці посади.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1079 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ