Сб, 2024-04-27, 02:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » Держдеп США незадоволений виборами в Україні
10:19
Держдеп США незадоволений виборами в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
США вважають, що парламентські вибори, які відбулися в Україні, рясніли порушеннями, і називають їх кроком назад порівняно з минулими виборами.

"Уряд США стурбований, що парламентські вибори на Україні стали кроком назад у порівнянні з прогресом, досягнутим на минулих президентських і парламентських виборах. Тоді вибори стали важливим кроком на шляху України до демократії. Ми поділяємо оцінку ОБСЄ, БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів та прав людини) та Парламентської асамблеї НАТО, які заявили, що в ході виборів був задіяний адміністративний ресурс для підтримки партії влади, відзначалося втручання в роботу ЗМІ, а також утиски кандидатів від опозиції", - йдеться в заяві Держдепартаменту.

Попри те, що вибори в цілому пройшли мирно і під контролем спостерігачів, Держдепартамент висловив стурбованість "звинуваченнями в шахраюванні й фальсифікаціях у процесі голосування, а також невідповідністю попередніх результатів виборів ЦВК з даними альтернативного підрахунку голосів".

"Ми шкодуємо, що ці некоректно проведені парламентські вибори не допоможуть Україні досягти демократичної мети, однак ми і далі співпрацюватимемо з Україною у зміцненні демократичних інститутів, верховенства закону і проведенні демократичних реформ... Ми також підтверджуємо нашу серйозну стурбованість політичними переслідуваннями лідерів опозиції, включаючи колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, недопущену до виборів. Ми знову закликаємо владу країни негайно покласти край переслідуванню політичних опонентів", - передає УНІАН.

ЄС: оцінка українських виборів залежатиме від підрахунку

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон та комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляють про важливість того, щоб українська влада забезпечила належне встановлення результатів виборів. Про це йдеться у їхній спільній заяві.

"Ми уважно стежили за передвиборчим процесом та голосуванням у неділю в Україні. Явка продемонструвала відданість українських громадян демократичному та плюралістичному суспільству. Підрахунок голосів ще не повністю завершився", - зазначається в заяві.

Ештон та Фюле підкреслили, що взяли до уваги попередні висновки місії міжнародних спостерігачів під егідою ОБСЄ/БДІПЛ щодо огріхів процесу та щодо складнощів, з якими стикалися місцеві спостерігачі.

"Остаточна оцінка також залежатиме від поствиборчого розвитку, за яким ми уважно стежитимемо. Отож, дуже важливо, щоб українська влада забезпечила належну поведінку на наступних стадіях виборчого процесу, зокрема що стосується підрахунку голосів, встановлення результатів та розгляду можливих виборчих скарг", - наголошується у документі.

Представники ЄС висловили сподівання, що наступна Верховна Рада України повністю відображатиме волю українських виборців, висловлену під час виборів. "Ми ще раз підкреслюємо наш жаль з приводу того, що судові процеси, які не відповідали міжнародним стандартам, позбавили представників опозиції участі в парламентських виборах, і закликаємо владу повернутися до цього питання та здійснити подальші кроки для реформування судової системи, щоб уникнути їхнього повторення", - заявили Ештон та Фюле.

Вони зазначили, що зобов’язання щодо політичної асоціації та економічної інтеграції з Україною, як і раніше, базуватимуться на повазі до спільних цінностей.

"Ми віддані продовженню подальшої роботи з використанням усього потенціалу наших відносин задля блага громадян України та ЄС", - написано в заяві.

Зазначимо, міжнародні організації, зокрема, спостерігачі Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Парламентської Асамблеї Ради Європи та Парламентської асамблеї НАТО не задоволені процесом виборів до Верховної Ради в Україні.

А голова делегації спостерігачів Парламентської Асамблеї Ради Європи на парламентських виборах в Україні Андреас Ґросс звинуватив владу в олігархізації всього виборчого процесу.

У Канаді теж розчаровані виборами в Україні.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: Держдеп США незадоволений виборами
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ