Сб, 2024-04-27, 05:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 28 » Держкіно рекомендує: "Україна Гудбай" - альманах короткометражок
21:59
Держкіно рекомендує: "Україна Гудбай" - альманах короткометражок
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

У Києві відбулася презентація нового українського кінопроекту Україна Гудбай - наймасштабнішого в історії незалежного українського кінематографа альманаху короткометражних фільмів.

Проект Україна Гудбай переміг у першому відкритому конкурсі кінопроектів Державного агентства з питань кіно на отримання фінансування.

За словами Катерини Копилової, голови агентства, на сьогодні підтримка молодого покоління українських кінематографістів є однією з найважливіших завдань Держкіно.

"Молодий український кінопростір становить ту потужну силу, яка заявить про те, що в нашій країні є кінематограф", - наводить слова Копилової компанія Артхаус Трафік.

До альманаху Україна Гудбай увійде близько тридцяти короткометражок, об'єднаних однією темою - масовою еміграцією українців з рідної країни.

Держава підтримала виробництво шістнадцяти фільмів альманаху, виділивши на них 4 мільйони гривень. Це половина бюджету; решту грошей вкладають незалежні продюсери.

"Україна Гудбай є найдешевшим із представлених на державний конкурс проектів. Згідно з нормативами Держкіно, виробництво однієї короткометражки коштує 1 мільйон гривень. У нашому випадку ми отримуємо 16 фільмів за 4 мільйони, - розповів продюсер проекту Денис Іванов. - Крім того, велика частина цих коштів повернеться до держбюджету у вигляді податків і зборів".

До кінця року зйомки України Гудбай мають завершитися на 80%. Вихід фільму в широкий прокат запланований на осінь 2012 року.

Актуальне, соціальне кіно є одним із найвпливовіших кінотрендів у світі, стверджує кінознавець, редактор проекту Україна Гудбай Володимир Войтенко.

"Нова кіномова пов'язана як із приходом нового покоління, так і новим кіно - згадаймо неореалізм в Італії, французьку Нову хвилю, німецьких злих і так далі. З такого національного виміру виникає велике світове кіно", - зазначив Войтенко.

Україна Гудбай - черговий проект нової української кіноформації, що заявила про себе рік тому безбюджетним проектом Мудаки. Арабески. Стрічку, зняту українськими кінематогафістами за власні кошти, подивилося більш як 10 тисяч глядачів в українських кінотеатрах. Ряд новел, у тому числі Глухота Мирослава Слабошпицького, потрапили до програм міжнародних фестивалів класу А.

Відпрацьована тоді технологія малобюджетного виробництва і співпраці різних творчих об'єднань та виробничих студій використовується і в рамках України Гудбай. За словами продюсерів, це дозволяє залучити в проект більше молодих фахівців.

У роботі над фільмами України Гудбай задіяні кілька сотень людей - як молодих кінематографістів, так і досвідчених професіоналів, зокрема Володимир Тихий (режисер, автор фільмів Русалочка, Мийники автомобілів, ідейний натхненник проекту Мудаки. Арабески); Наталія Ворожбит (драматург, яскравий представник нової драми, лауреат багатьох фестивалів, співавтор відомого серіалу Валерії Гай-Германіки Школа), учасники ЛСД (Лабораторії сучасної драми) та інші.

Нагадаємо, що минулорічний проект "Мудаки. Арабески." вийшов в український прокат не маючи ні бюджету, ні спонсора, ні держпідтримки: професійні режисери відзняли фільми власними силами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 953 | Додав: admin | Теги: Україна Гудбай, Альманах, українські короткометражки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ