Ср, 2024-04-24, 15:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 8 » "Дешева оперета": суд в СІЗО вирішує, чи заарештовувати Тимошенко
11:39
"Дешева оперета": суд в СІЗО вирішує, чи заарештовувати Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У камері Лук’янівського СІЗО розпочалося виїзне засідання Шевченківського райсуду Києва щодо повторного арешту Юлії Тимошенко. Перед тим, як зайти до ізолятора, захисник екс-прем’єра Сергій Власенко заявив, що це засідання "черговий фарс влади".

Він зазначив, що захист Юлії Тимошенко просив перенести судове засідання, але суд не надав йому такої можливості. "Ми просили перенести засідання хоча б на обід, але суддя Андрій Трубніков не взяв до уваги всі наші доводи", - сказав Власенко, якого цитує прес-служба "Батьківщини". У "Батьківщині" знову зазначили, що стан здоров'я Тимошенко не дозволяє їй пересуватися.

На територію СІЗО не допустили ні народних депутатів, ні журналістів, тому вони очікують біля пропускного пункту. Також біля Лук’янівського СІЗО зібралися прихильники Юлії Тимошенко, які скандують "Юлі - волю".

Захист екс-прем'єра подасть клопотання про допуск журналістів на виїзне засідання Шевченківського райсуду за позовом СБУ про арешт екс-прем'єра в Лук'янівському СІЗО. "Наступне клопотання, яке буде заявлено захистом - це, звичайно ж, клопотання про допуск преси", - сказав Власенко.

За його словами, оскільки засідання формально є відкритим, то захист буде вимагати проведення його в присутності преси.

Він також повідомив, що, коли входив у СІЗО, його позбавили можливості користуватися всіма необхідними документами, тому він попросив суд дозволити йому принести ці документи. Суд оголосив 30-хвилинну перерву для належної підготовки захисту Тимошенко до засідання суду.

Нагадаємо, вчора суддя Шевченківського райсуду Києва Андрій Трубніков на прохання Генпрокуратури ухвалив рішення провести виїзне засідання з обрання Юлії Тимошенко запобіжного заходу у камері Лук’янівського СІЗО.

Керівник захисту Тимошенко Сергій Власенко називає "дешевою оперетою" виїзне засідання Шевченківського райсуду за позовом СБУ про арешт екс-прем'єра в Лук'янівському СІЗО.

"Щоб ви розуміли, вчора це все відбувалося стоячи, тобто суддя забіг, стоячи щось сказав і вибіг. Це було не судове засідання, це була дешева оперета", - сказав Власенко журналістам біля будівлі СІЗО сьогодні вранці.

Він зазначив, що складно спрогнозувати, скільки буде триває виїзне засідання 8 грудня, оскільки, за його словами, відбувається "повний безпрєдєл".

Як повідомлялося, СБУ 6 грудня 2011 звернулася до Шевченківського райсуду Києва з поданням про арешт Тимошенко з урахуванням тяжкості її злочинів і неодноразовості їх вчинення.

"Чинним кримінально-процесуальним законодавством України передбачена можливість обирати запобіжний захід щодо особи, щодо якої судом винесено вирок за скоєння іншого злочину. Більш того, ч.5 ст.155 КПК України передбачена можливість обрання запобіжного заходу щодо особи, навіть якщо ця людина відбуває покарання в установі виконання покарань", - роз'яснює прес-центр СБУ.

У спецслужбі нагадали, що у провадженні Головного слідчого управління СБУ перебуває кримінальна справа за обвинуваченням екс-прем'єрів Тимошенко і Лазаренка в скоєнні в 1996-2000 рр.. замаху на розтрату коштів держбюджету в сумі 405 млн дол. Крім того, у провадженні Держподаткової перебувала кримінальна справа за обвинуваченням Тимошенко в організації приховування валютної виручки в сумі понад 165 млн дол, незаконного відшкодування бюджетних коштів та ухилення від сплати податків на загальну суму понад 47 млн грн шляхом введення фінансової схеми щодо розрахунків за товарно-матеріальні цінності корпорації "ЄЕСУ" з подальшим приховуванням отриманих з використанням офшорних компаній доходів, які використані нею для особистого збагачення.

Екс-прем'єр перебуває в СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня Печерський райсуд засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році.

Прихильники Тимошенко пікетують СІЗО

Біля будівлі Лук'янівського СІЗО проходить нечисленна акція на підтримку екс-прем'єр-міністра України, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Там вишикувалося близько 20 прихильників Тимошенко, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Люди тримають плакати з гаслами "Бандюкович - кат України", "Їх боїться влада", портрети Тимошенко і скандують "Банду - геть!", "Юлі - свободу!".

Правоохоронці проведенню мітингу не перешкоджають.

Крім того, біля СІЗО зібралося кілька десятків журналістів, які очікують результатів виїзного засідання Шевченківського райсуду за позовом СБУ про арешт Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко, суд в СІЗО, черговий фарс
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ