Ср, 2024-05-01, 08:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 28 » Дежавю: у світових лідерів у Сеулі не знайшлося часу на Януковича
10:24
Дежавю: у світових лідерів у Сеулі не знайшлося часу на Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Вчора президент Віктор Янукович виступив на саміті з питань ядерної безпеки в Сеулі, пообіцявши почати будівництво саркофага над Чорнобильською АЕС 26 квітня. У прес-службі голови держави повідомили про його переговори з президентом США Бараком Обамою, а також главами Єврокомісії та Європейської ради Жозе Мануелем Баррозу і Херманом ван Ромпеєм. Втім, обидві зустрічі виявилися вкрай нетривалими.

Найбільш очікуваними подіями поїздки Віктора Януковича до Сеула були його зустрічі зі світовими лідерами, формат яких до останнього моменту залишався неясний. Рано вранці по південнокорейському часу в прес-службі президента повідомили, що досягнута домовленість про проведення переговорів пана Януковича з президентом США Бараком Обамою, а через кілька годин на сайті президента з'явилося спільне фото глав держав.

В офіційному повідомленні прес-служби не розкривався зміст переговорів, а сам Віктор Янукович пізніше розповів журналістам, що обговорювалася "ініціатива України про створення науково-дослідного центру світового рівня на ЧАЕС". На пропозицію України "поки що немає відповіді", уточнив він.

За інформацією видання "КоммерсантЪ-Украина", питання, не пов'язані з темою ядерної безпеки, не обговорювалися, оскільки на це просто не було часу. Для зустрічі Віктора Януковича і Барака Обами не виділялося навіть окремої кімнати. Президенти розмовляли стоячи, а їхня зустріч, включаючи вітальне і прощальне рукопотискання, тривала приблизно чотири хвилини, стверджує джерело газети. Примітно, що на сайтах державного департаменту і президента США і зовсім не вважали за необхідне згадувати про цю подію.

У тому ж форматі пройшли переговори пана Януковича з президентами Європейської ради та Єврокомісії Херманом ван Ромпеєм і Жозе Мануелем Баррозу. Їхня зустріч відбулася в залі пленарних засідань саміту під час однієї з перерв, і теж була нетривалою.

"Часу (для бесіди) було небагато... Ми не виконали ту програму (переговорів), яку планували", - зізнався журналістам президент. За словами Віктора Януковича, він мав намір провести більш тривалі переговори з керівництвом ЄС, але був змушений змінити плани, щоб встигнути на зустріч з паном Обамою.

У Сеулі Віктор Янукович провів також повноцінні переговори з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном і президентом Індонезії Сусіло Бамбангом Юдхойоно, а також кілька коротких зустрічей, в тому числі з російським президентом Дмитром Медведєвим, перебування якого в столиці Кореї запам'яталося завдяки скандальному інциденту на його переговорах з Бараком Обамою.

Зазначимо, що на "ядерному" саміті в Сеулі зустріч президента України Віктора Януковича і президента США Барака Обами проходила без участі преси. Крім того, американська сторона до останнього моменту не погоджувала зустрічі Януковича з Обамою. ЗМІ пишуть про це як про небажання адміністрації Обами надавати знаки поваги зарубіжному лідеру, який відомий у західних ЗМІ насамперед у зв'язку з судовими процесами щодо лідерів опозиції.

Крім того, лідери Європейського Союзу раніше висловили бажання зустрітися з президентом Віктором Януковичем в Сеулі, проте просили не анонсувати цих переговорів.

А під час роботи Генасамблеї ООН в Нью-Йорку восени минулого року прес-служба українського президента поширювала прес-реліз про те, що президенти України і США обговорили актуальні питання двосторонніх відносин, хоча фактично їхня зустріч в коридорі будівлі ООН звелася до рукостискання та обміну кількома фразами.

Янукович встиг обговорити "широке коло питань" з корейським прем'єром

У Сеулі також відбулася зустріч президента України Віктора Януковича з прем'єр-міністром Республіки Корея Кім Хван Сіком. Як повідомляє прес-служба президента України, під час розмови сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва.

Прем'єр-міністр Республіки Корея Кім Хван Сік сказав під час зустрічі, що уряд Республіки Корея високо оцінює внесок України у забезпечення міжнародної ядерної безпеки. "Уряд Кореї разом з міжнародним співтовариством високо оцінює внесок України у забезпечення ядерної безпеки", - зазначив Кім Хван Сік.

Керівник уряду Кореї висловив упевненість, що участь президента України в Сеульському саміті буде сприяти подальшому зміцненню ядерної безпеки в світі.

Говорячи про розвиток двосторонніх відносин країн, прем'єр-міністр Кореї звернув увагу на успішне виконання всіх домовленостей, досягнутих під час його офіційного візиту в Україну у вересні 2011 року. Кім Хван Сік подякував Януковичу за постійну увагу до ходу реалізації зазначених домовленостей.

Обама все ж нагадав Януковичу про вибори і Тимошенко

Пізніше американська сторона розповсюдила заяву про зустріч Обами і Януковича. "Президент Обама висловив вдячність президенту Януковичу і українському народу за повне видалення високозбагаченого урану з країни на знак продовження Україною сміливої керівної ролі в ядерній безпеці", - йдеться у повідомленні Білого дому.

"Лідери погодилися, що це важливий крок на шляху забезпечення всіх вразливих ядерних матеріалів і є важливою віхою для глобальної безпеки", - відзначили в Білому домі.

Також президент Обама підкреслив важливість демонстрації життєздатності української демократії шляхом забезпечення вільних, справедливих і прозорих парламентських виборів в жовтні.

Президент Обама також висловив стурбованість США з приводу вибіркового переслідування політичної опозиції.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: Дежавю, світових лідерів, Януковича, Сеулі не знайшлося часу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ