Чт, 2024-04-18, 19:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 23 » Дипломатів переконали в правильності договорів по флоту. Опозиція не здається
10:18
Дипломатів переконали в правильності договорів по флоту. Опозиція не здається
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Представники української влади намагалися переконати міжнародне співтовариство в законності договору про продовження терміну перебування в Криму Чорноморського флоту Російської Федерації, повідомляє в п'ятницю "КоммерсантЪ-Украина"
Заступник голови Адміністрації Президента Андрій Гончарук, що займається міжнародною діяльністю президента, переконував дипломатів в необхідності підписання договору про продовження терміну перебування в Криму Чорноморського флоту РФ.

Президент України Віктор Янукович говорив з представниками Єврокомісії. Вчора він провів зустріч з єврокомісаром з питань розширення ЄС і політики сусідства Штефаном Фюле і головою представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою.

Одним з головних аргументів Адміністрації Президента стала відмова Конституційного суду від розгляду представлення Віктора Ющенка про неможливість продовження терміну базування ЧФ РФ в Криму. Рішення суду ще не оприлюднене, але джерела видання в КС стверджують, що суд відмовився розглядати звернення пана Ющенка у зв'язку з непідсудністю. А представники влади вже заявляють про свою перемогу. "Вчора було рішення КС... Воно достатньо чітке і зрозуміле", - сказав на прес-конференції міністр закордонних справ Константин Грищенко.

Світова спільнота не має наміру виражати незадоволеність у зв'язку з підписанням контрактів з Росією. На думку західних дипломатів, "договори підписані на не найкращих для України умовах, але в ситуації, що склалася, коли Києву потрібно було переглянути газові контракти від 2009 року, їх не можна назвати провальними". В офіційних заявах дипломати декларують принцип невтручання. "Це ваше рішення, і воно цілком в компетенції України. Такі правила гри", - відзначив пан Фюле.

На думку журналістів видання, що проаналізували документ договору, "В ньому відсутнє посилання на договір про постачання газу, що може дозволити НАК "Нафтогаз України" після 2019 року вимагати від російського "Газпрому" збереження дійсної системи знижок".

Домовленості по флоту викликали кризу в українському парламенті

Опозиція має намір блокувати трибуни для того, щоб перешкодити ратифікації договору, що продовжує термін перебування Чорноморського флоту Росії в Криму до 2042 року. Експерти стверджують, що опоненти влади навряд чи змінять ситуацію, проте пропіаряться.

Вчора перший замглави фракції БЮТ Андрій Кожемякін заявив, що опозиція зібрала 153 підписи для проведення позачергового засідання Верховної Ради в суботу. Свої підписи за проведення позапланового засідання поставили представники всіх опозиційних парламентських сил, відзначила Юлія Тимошенко. Прем'єр опозиційного уряду Сергій Соболєв (БЮТ) сказав в коментарі "Экономическим Известиям", що одним з пунктів порядку денного суботнього засідання буде законопроект И6332 про визнання неприйнятним українсько-російської угоди про перебування ЧФ РФ на території України. Крім того, опозиція ініціює розгляд Радою законопроекту №6333 про створення слідчої комісії парламенту по розслідуванню можливої наявності складу злочину в діях Віктора Януковича і посадових осіб Кабміну при підписанні українсько-російських домовленостей. Обидві законодавчі ініціативи внесено Олегом Білорусом (БЮТ) і Борисом Тарасюком (НУНС) учора ввечері.

Спікер парламенту Володимир Литвин не підписав розпорядження про проведення позачергового засідання, більш того, заявив, що воно не надходило в Раду, тепер, згідно зі словами Миколи Томенка опозиції доведеться блокувати трибуни. Лідер групи "За Україну" у фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко вже заявив про намір підтримати блокаду парламенту у вівторок, день, коли Верховна Рада синхронно з Держдумою Росії планує ратифікувати домовленості по Чорноморському флоту.

Прихильники лідера БЮТ Юлії Тимошенко стверджують, що умови договору неконституційні. У НУ-НС вважають харківські угоди підставою для оголошення імпічменту для голови держави.

За словами віце-спікера Миколи Томенка (БЮТ), підписання Віктором Януковичем угоди з Росією свідчить про зраду національних інтересів нашої країни. За словами члена НУ-НС Анатолія Гриценка, підписаний договір фактично означає знищення держави Україна і перетворення її на" південно- західний територіальний округ Росії". Представники опозиційних сил офіційно звернуться до міністра закордонних справ Константина Грищенка з проханням надати документи, підписані президентами. Також опозиція ініціює створення тимчасової слідчої комісії Ради по розслідуванню умов підписання українсько-російських домовленостей.

У Партії регіонів до вівторка не мають наміру приймати контрзаходів. "Реагувати будемо по ситуації", - повідомив в коментарі виданню регіонал Олексій Плотніков. Він сумнівається в тому, що у опозиції вистачить сил і головне голосів для того, щоб зірвати засідання Ради. Також він нагадав, що наступного тижня парламент планує розглянути проект держбюджету на 2010 р., а "опозиція обіцяла не перешкоджати його ухваленню".

Директор Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко стверджує, що найближчим вівторком продемонструє реальні можливості опозиції. "Зірвати роботу парламенту опозиція зможе при хорошій організації і мобілізації сил. Зібравши всіх своїх прихильників під стінами парламенту, опозиціонери забезпечать собі трансляцію по телебаченню, але перешкоджати ратифікації договорів їм не вдасться: зараз у опозиції немає необхідної кількості депутатських голосів для ухвалення рішення", - переконаний аналітик.

Угоду по Чорноморському флоту Держдума Росії готова ратифікувати 27 квітня

Держдума проголосувала за проведення 27 квітня додаткового засідання для того, щоб ратифікувати підписану президентами РФ і України угоду про продовження терміну базування російського Чорноморського флоту в Севастополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Перший замголови комітету Держдуми з регламенту Володимир Асєєв, представляючи відповідний проект угоди, заявив, що питання "вельми термінове і не терпить зволікання". Дану пропозицію підтримали 407 депутатів при одному проти.

Представник фракції ЛДПР Сергій Іванов запропонував почекати, поки Україна ратифікує дані документи, оскільки, відзначив він, у Києві неоднозначно ставляться до питання про ратифікацію угоди. Проте переважна більшість Держдуми вирішила не розвивати цю тему і проголосувала за додаткове засідання, тобто синхронну з Україною ратифікацію угоди 27 квітня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1298 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ