Вт, 2024-04-16, 18:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Липень » 23 » Дивовижні особливості піци
16:35
Дивовижні особливості піци
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

особливості піци Серед різноманіття сучасних страв однією з найбільш популярних вважається піца. Страва підкорила тисячі сердець і з кожним роком попит на неї все більше зростає. Особливо популярною вважається піца в Чернівцях з доставкою, адже це можливість смакувати улюблену страву просто у себе вдома. Історія піци оповита безліччю таємниць і легенд, про одну з яких ми сьогодні поговоримо.

Винахід неаполітанців

Переломним в історії культової страви XVI століття, коли Європа познайомилася з помідорами, завезеними з Нового Світу. Поки італійська знать гадала, чи не отруїться вона яскраво-червоними плодами невідомої рослини, селяни вже з успіхом вирощували її на своїх полях і вживали в їжу. У 1522 році в Неаполі, вперше приготували «picea» з помідорами. Тоді ж подібну випічку стали називати на сучасний манер - піцою, ось чому офіційно вважається, що найзнаменитіша гаряча закуска з'явилася в епоху Відродження. Нині з'явилася доставка піци, а раніше можливим було лише приготування в домашніх умовах. Століття по тому, страва отримала конкретний рецепт для тіста і начинки. Його докладний опис і варіації зберіг для нащадків Олександр Дюма-батько. А готувати випічку стали спеціально навчені кухаря - піцайоло, які існують і понині.

Спочатку неаполітанці вважали коржик з томатно-сирним соусом виключно вуличною їжею і продавали в кварталах бідняків. Однак в кінці XVIII століття закуска стала однією з визначних пам'яток Неаполя, відомої далеко за його межами. Завдяки цьому, італійська аристократія теж поступово стала перейматися інтересом до незвичайної, але апетитної закуски. Вже на початку наступного століття були побудовані перші міські піцерії, де «цвях програми» подавали з пилу, з жару, прямо з печі. Відвідувачі закладів сідали за мармурові столики під відритим небом, щоб не тільки смачно поїсти, а й поспілкуватися, обговорюючи злободенні питання.

Найперша піцерія «Antica Pizzeria Port'Alba» відкрилася в 1830 році. Вона розташовувалася в центрі Неаполя, на вулиці via die Tribunali. Невеликий, затишний заклад працює і сьогодні, все так само привітно зустрічаючи численних гостей.

У 1889 році Неаполь відвідав італійський правитель Умберто I зі своєю дружиною - Маргаритою Савойською. Відомий в ті часи піцайоло Раффаеле Еспозіто підніс в дар королівському подружжю незвичайну випічку, виконану в кольорах національного прапора з наступними інгредієнтами:

  • червоні помідори;

  • білий сир моцарелла;

  • зелені листочки базиліку.

Королева була в захваті від подібної ідеї, а кухар в знак поваги, назвав кулінарний шедевр «Маргаритою». Вважається, що прихильність правителів допомогла закусці «з низів» підкорити верхівку італійського суспільства.

особливості піци

Невідомо, трапилася ця історія насправді чи була придумана неаполитанцами, щоб оточити страву романтичним ореолом. Але і сьогодні, більше ніж через сторіччя, «Маргарита» залишається однією з найбільш затребуваних в меню https://lapiec-pizza.cv.ua/, поряд з піцами «Маринара» і «Чотири сезони».

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 501 | Додав: admin | Теги: особливості, піца
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ