Пт, 2024-04-19, 04:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Листопад » 6 » Для безпілотників Bayraktar "Мотор Січ" отримала замовлення на двигунивартістю 190 мільйонів
09:36
Для безпілотників Bayraktar "Мотор Січ" отримала замовлення на двигунивартістю 190 мільйонів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Держпідприємство "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" імені Академіка О.Г.Івченко" із держконцерну "Укроборонпром" 28 жовтня замовило АТ "Мотор Січ" авіаційних двигунів на $1,18 млн або 193,54 млн грн.

Про це пишуть дані в системі "Прозорро".

За договором, до кінця 2022 року "Мотор Січ" поставить "Івченко-Прогресу" 30 комплектів деталей та складальних одиниць двигуна АІ-450С для комплектування двигуна АІ-450Т по $236 тис. або 6,45 млн грн за комплект.

Аванс у розмірі 40% виплатять до 12 листопада 2021 року.

За даними спеціалізованого видання "Крылья", такі двигуни використовуються на ударних безпілотниках Bayraktar Akinci турецького виробництва.

Як повідомлялося, у вересні турецька компанія "Baykar Makina" уклала з "Мотор Січчю" угоду про співпрацю ,а днями посол України у Туреччині Василь Боднар повідомив, що Україна та Туреччина ведуть переговори про створення в Україні потужностей для виробництва таких безпілотників.

Почесним президентом "Мотор Січі" досі є колишній народний депутат Вячеслав Богуслаєв, структури якого продали контрольний пакет акцій підприємства китайській групі "Skyrizon", однак завершення цієї угоди було заблоковано Антимонопольним комітетом.

Нагадаємо, протягом кількох останніх років рішенням суду акції "Мотор Січі" заарештовані у зв'язку з розслідуванням СБУ умов цієї угоди.

11 березня Рада національної безпеки і оборони (РНБО) ухвалила рішення про повернення ПАТ "Мотор-Січ" у державну власність. Секретар Ради Олексій Данилов уточнював: "Згідно з цим рішенням, підприємство "Мотор-Січ" буде повернуто українському народу, буде повернуто у власність української держави законним, конституційним способом найближчим часом".

20 березня СБУ повідомило, що Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на цілісний майновий комплекс та 100% акцій АТ "Мотор-Січ", передавши майно підприємства в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) ) з обов'язковим визначенням керуючої компанії, що має державну форму власності.

При цьому колишньому голові Фонду державного майна Володимиру Прядку пред'явили підозру у службовій недбалості під час проведення приватизації "Мотор Січі" у 1993 році. Проте Печерський районний суд Києва звільнив його від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням терміну давності.

За даними слідства, яке розпочалося лише поточного року, у 1993 році при приватизації колишнього державного заводу "Моторобудівник" у Запоріжжі, який був перейменований на "Мотор Січ", було допущено низку незаконних дій. Зокрема, розмір його статутного фонду було занижено більш ніж у 30 разів, державі завдано збитків у розмірі не менш як на суму 18,37 млрд грн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 432 | Додав: adminA | Теги: 190 мільйонів, безпілотники Bayraktar, двигуни, замовлення, Мотор Січ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ