Сб, 2024-04-20, 08:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Грудень » 11 » Для написання сценаріїв DeepMind створила інструмент ШІ. ВІДЕО
00:17
Для написання сценаріїв DeepMind створила інструмент ШІ. ВІДЕО
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

ші Британська компанія з розвитку штучного інтелекту (ШІ) DeepMind створила новий інструмент, який може допомогти. Dramatron – це так званий інструмент "спільного написання"‎, який може генерувати описи персонажів, сюжетні ходи, описи локацій і навіть діалоги.

Ідея програми полягає в тому, що сценаристи зможуть компілювати, редагувати та переписувати те, що пропонує Dramatron, у відповідний сценарій. Це наче дія текстової нейромережі ChatGPT, але з результатом, який можна переробити в сценарій блокбастера. Але для початку вам знадобиться ключ API OpenAI та, якщо ви хочете зменшити ризик появи "образливого тексту"‎, ключ API Perspective.

Деякі користувачі вирішили протестувати Dramatron і додали туди ідею фільму, трохи схожу на ідею супергеройської чорної комедії "Пипець" (Kick-Ass). Dramatron швидко придумав більш-менш логічну назву, опис персонажів, сцен і декорацій. Діалоги, які генерував ШІ, були логічними, але доволі банальними. Хоча деякі, за словами користувача, який тестував інструмент, виглядали "майже так, ніби Dramatron витягнув описи прямо з моєї голови, включаючи один для сцени, якої я не торкався в основній лінії"‎.

Але для тестування долучилися не тільки ентузіасти – дослідники залучили 15 драматургів та сценаристів. Драматурги сказали, що не використовуватимуть інструмент для створення повноцінної п’єси й виявили, що результати роботи ШІ можуть бути шаблонними. Однак вони припустили, що Dramatron буде корисним для побудови світу і "творчої генерації ідей"‎. Драматурги поставили чотири п’єси, в яких використовували «сильно відредаговані та переписані сценарії»‎, написані за допомогою Dramatron. А у DeepMind заявили, що у виставі досвідчені актори з навичками імпровізації "надали сенс сценаріям Dramatron за допомогою гри та інтерпретації".

Використання інструменту ШІ може викликати питання про авторство і про те, хто (або що) повинен отримати гроші за сценарій. Минулого року апеляційний суд Великобританії постановив, що ШІ не може бути юридично зарахований як винахідник за патентом. DeepMind зазначає, що Dramatron може видавати фрагменти тексту, які використовувалися для навчання мовної моделі, що в разі використання в створеному сценарії може призвести до звинувачень у плагіаті. Тож людині, яка є одним зі співавторів, варто буде перевірити готовий текст Dramatron на плагіат, щоб не втрапити в халепу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 324 | Додав: admin | Теги: Dramatron, ші
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ