Вт, 2024-04-23, 17:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 21 » Для України ленд-ліз менш вигідний за нинішні програми військової допомоги США
22:18
Для України ленд-ліз менш вигідний за нинішні програми військової допомоги США
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україні вигідні чинні програми надання США військової допомоги, оскільки ці озброєння надаються на безоплатній основі, а за зброю в рамках програми ленд-ліз, нашій країні доведеться платити. Про це в ексклюзивному коментарі ЗМІ розповів Співголова Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

Експерт зазначив, що США відтермінували на жовтень запуск ленд-лізу для України не з політичних причин, а через початок у цьому місяці нового фінансового року, в рамках якого має запрацювати програма. Він також нагадав, що впродовж останніх місяців, США надають нашій країні зброю за програмами на безоплатній основі, в той час, як за зброю по ленд-лізу, доведеться платити на умовах відстрочки.

"Нинішня політика Вашингтона з передачі озброєнь, максимально сприятлива та вигідна для України. За останні кілька місяців наша країна отримала американської зброї на загальну суму $9 мільярдів. Це солідна сума, оскільки попередня адміністрація США передала нам зброї лише на $2,8 мільярдів. Наразі США, Македонія, Польща, Чехія та інші європейські партнери, також передають Україні зброю на безоплатній основі".

Снєгирьов зазначив, що Україна поки що не готова до проведення масштабних наступальних операцій та звільнення окупованих територій через відсутність у наших Збройних сил достатньої кількості систем ППО і самохідних зенітних установок Gepard, які б прикривали наші війська на марші. За словами експерта, росія має хоч і не абсолютну, але вагому перевагу в повітрі, що нівелює наступальний потенціал ЗСУ.

На думку аналітика, вирішити цю проблему може поповнення наших Повітряних сил сучасними американськими винищувачами F-15 та F-16. Однак отримати їх складно через низку технічних й організаційних причин.

"По-перше, в США недостатньо цих літаків у задовільному технічному стані, аби передати Україні велику партію.

По-друге, для використання таких винищувачів, слід підготувати злітно-посадкові смуги й аеродромну інфраструктуру.

Третя причина – це підготовка пілотів. Українські військові працюють на радянських і пострадянських літаках – Су-24, Су-25, Су-27 та МіГ-29.

Київ неодноразово порушував питання про надання Україні американських винищувачів F-15 та F-16, але поки що це не дало результатів.

Водночас, у США триває навчання українських екіпажів, які теоретично могли б використовувати західні літаки. До речі, аналогічні причини відтермінування передачі Україні достатньої кількості РСЗВ та ствольної артилерії калібру 155 мм стандарту НАТО – для роботи з цією зброєю наразі у Великій Британії проходять навчання близько 10 тисяч українських військових".

7 квітня Сенат США одностайно ухвалив законопроект про відновлення програми ленд-ліз часів Другої світової війни, що дозволить президенту Джо Байдену більш ефективно передавати зброю в Україну для протистояння вторгненню рф. Сенатори ухвалили законопроект у контексті оприлюднених результатів звірств російських окупантів у Бучі, Бородянці та інших містах Київщини.

28 квітня законопроект про ленд-ліз та захист демократії в Україні затвердила Палата представників США. 9 травня документ підписав президент Джо Байден.

За програмою ленд-лізу, Україна має отримає танки Abrams, БМП M2A3 Bradley, САУ M109A6 Paladin, РСЗВ M142 HIMARS та M270 MLRS, зенітні ракетні комплекси Patriot, а також винищувачі 4-го покоління F-16 C/D.

Військовий експерт Петро Черник вважає, що справжній перелом у війні можливий, коли наша країна отримає достойну авіацію – винищувачі F-15 та F-16.

Однак США ще не завершили дискусію щодо постачання Україні винищувачів F-16. Найближчим часом їх передавати не планують.

Водночас, США підготували новий пакет військової допомоги Україні на суму близько $775 мільйонів. До нього входять ракетні системи TOW, боєприпаси для HIMARS і безпілотники.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 459 | Додав: adminA | Теги: ленд-ліз, програми військової допомоги США, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ