Чт, 2024-04-18, 06:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 15 » Для вантажних безпілотників у Швейцарії збудують тунель
10:39
Для вантажних безпілотників у Швейцарії збудують тунель
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Швейцарія збудує підземний тунель для вантажних безпілотників.

Кілька років тому відомий на весь світ винахідник та інженер Ілон Маск анонсував розробку спеціального проекту підземних тунелів, які дозволять автомобілям пересуватися на значних швидкостях без заторів, проблем із погодними умовами та інших неприємностей. Про це інформує PortalTELE.

На жаль, згодом амбітний проект так і не був реалізований повноцінно, але інженери зі Швейцарії, які явно надихнулися ідеєю Маска, роблять на цей формат пересування транспортних засобів вагому ставку. Вони вважають, що вже до 2031 року в країні буде збудовано цілу мережу тунелів для доставки вантажів на безпілотниках-вантажівках, які не заважають руху на дорогах загального користування.

Розробники проекту планують до призначеного терміну побудувати 70 кілометрів тунелів із десятьма зупинками для вивантаження чи завантаження безпілотних транспортних засобів різними вантажами. Ідея проекту в тому, щоб створити повністю автономну транспортну систему, яка могла б похвалитися не лише зниженням навантаження на дороги загального користування, а й нульовим рівнем викидів шкідливих речовин в атмосферу. І хоча комусь це може здатися не такою вже великою проблемою, експерти вважають, що стандартні транспортні системи будуть буквально зруйновані через зростання трафіку протягом найближчих 30 років.

При цьому проект Cargo Sous Terrain вийшов відносно скромним у порівнянні з конкурентами на зразок Hyperloop, які обіцяють доставляти товари на навколо-звукових швидкостях. Фахівці зі Швейцарії планують створити тунель діаметром близько 6 метрів із плоскою підлогою та поділом на три смуги руху. Цими смугами запускатимуться ланцюжки невеликих безпілотних вантажівок, які рухатимуться з досить скромною швидкістю 30 км/годину — відповідно, щоб проїхати весь відрізок тунелю, їм знадобиться трохи більше двох годин. Усього на одну вантажівку планують помістити вантажний майданчик, який вмістить один або два стандартні піддони, плюс будуть контейнери з холодильником для транспортування продуктів харчування.

Працюватимуть вантажівки, природно, на електричних силових установках — подавати електрику планують індукційними рейками, так що витрачати час на зарядку пристрою не доведеться. Безпілотник завантажуватимуть товарами та продуктами на наземних логістичних об’єктах, після чого на умовних ліфтах вантажівку спустять до входу в тунель та запустять у смугу руху. І якщо проект, на який потрібно витратити 3 мільярди доларів, зрештою реалізують, то світ вантажоперевезень зміниться назавжди.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 431 | Додав: adminA | Теги: тунель, вантажні безпілотники, Швейцарія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ