Пт, 2024-04-26, 03:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 10 » Дні буддистської культури проходять в Українському домі в Києві
21:26
Дні буддистської культури проходять в Українському домі в Києві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Українському домі проходять Дні буддистської культури - захід, покликаний познайомити українців з живою багатовіковою традицією сходу. На декількох майданчиках Києва проходять: виставка буддистського мистецтва "Скарб Тибету", кінопокази і лекції буддистських вчителів, виставка сучасного мистецтва "Форма порожнечі".

Як повідомили організатори фестивалю, виставка "Скарб Тибету" є унікальною мандрівною експозицією, що складається з більш ніж 300 оригінальних експонатів, привезених з Тибету, Непалу, Бутану та Індії. Під час виставки відвідувачі зможуть ознайомитися не тільки з різними формами, через які виражає себе буддійське мистецтво, але і дізнатися про їхнє глибоке символічне значення. В експозиції представлено більше ніж 39 тханок (згортковий живопис), 67 буддійських статуй, а також предмети побуту і художнього промислу, храмові музичні інструменти і ритуальні предмети, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Всі експонати - справжні твори буддійського мистецтва. Виставку можна відвідати в Українському домі (вул. Хрещатик, 2) до 27 листопада щодня з 10:00 до 18:00. Під час виставки будуть працювати екскурсоводи, проходити лекції та майстер-класи з буддійської медитації.

15 і 16 листопада киянам і гостям Києва в кінотеатрі "Кінопанорама" будуть представлені фільми про буддизм: "У пошуках стародавнього Тибету. Подорож до спадщини Будд" і "Прозорий Лама". А 24 листопада в 19:00 в Українському домі відбудеться показ фільму Андрія Толошний "Пересування, сповнене глибокого змісту".

Фільми, які будуть представлені глядачам, пропонують разом з їхніми авторами побувати в багатьох далеких країнах і зануритися в багатовікову буддійську традицію. "У пошуках стародавнього Тибету. Подорож до спадщини Будди" - фільм про подорож трьох друзів у Східний Тибет, які відправилися туди, щоб дізнатися, чи залишилася живою традиція йогинів, в основі якої лежать найвищі повчання Будди. Документальний фільм "Прозорий Лама" - фільм про тибетського ламу Цечу Рінпоче, зустріч з яким змінювала життя.

До Днів буддійської культури долучилися й сучасні українські художники, які продемонструють своє бачення східної філософії з допомогою сучасного мистецтва на виставці "Форма порожнечі", яка пройде в галереї "Боттега" з 10 до 24 листопада. У виставці візьмуть участь молоді та відомі українські художники, такі як Андрій Бабчинський, Андрій Базюта, Юлія Балаєва, Олександр Гнилицький, Ксенія Гнилицька, Марія Гончар, Леся Заєць, Тарас Ковач та інші.

Кілька років тому повідомлялось, що рідкісні буддійські скарби, які зникли понад 70 років тому, було віднайдено в Гобі. Історичні артефакти були сховані в 1930-і роки, коли комуністична влада почала руйнувати і розоряти монастирі. Серед знайдених скарбів - скульптури й інші предмети мистецтва, манускрипти й особисті речі відомого настоятеля одного з буддійських монастирів XIX століття.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 977 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ