Нд, 2024-05-05, 03:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Квітень » 6 » До Юпітера летить перший європейський космічний апарат
20:31
До Юпітера летить перший європейський космічний апарат
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Історична місія. До Юпітера летить перший європейський космічний апарат: мета польоту.

Вже за тиждень, у четвер, 13 квітня, відбудеться запуск у космос першого космічного апарату, створеного Європейським космічним агентством (ЄКА), для дослідження супутників Юпітера. Апарат JUICE вивчатиме три найбільші льодяні супутники газового гіганта на наявність ознак потенційного позаземного життя, пише Space.

Після більше десяти років з того часу, як вперше було оголошено про підготовку дослідницької місії до Юпітера, космічний апарат JUICE нарешті вирушить в космос наступного тижня. Цей апарат оснащений десятьма найсучаснішими приладами і є одним із найкращих космічних апаратів, які колись відправляли люди до зовнішньої Сонячної системи.

Jupiter Icy Moons Explorer, або скорочено JUICE, має вирушити в космос на ракеті Ariane 5 з космодрому в Куру, Французька Гвіана, 13 квітня, о 15:15 за Києвом. Після того, як ракета-носій виведе апарат, вартістю 1,6 млрд доларів у космос, він полетить далі зі швидкістю приблизно 2,5 км/с.

Дослідницький апарат має вийти на орбіту Юпітера у 2031 році. Але для цього йому доведеться здійснити кілька гравітаційних маневрів навколо Землі та Венери, що дозволить набрати більшу швидкість польоту.

Після цього 6-тонний апарат, який працює на сонячній енергії, здійснить серію близьких обльотів трьох із чотирьох найбільших супутників Юпітера — Ганімеда, Європи та Каллісто. Вчені вважають, що під льодяною корою цих супутників ховаються океани з рідкої води, у яких потенційно може бути позаземне життя.

JUICE перші 3-4 роки проведе обертаючись навколо Юпітера, здійснюючи близькі прольоти біля трьох його супутників. Потім, приблизно в 2035 році апарат переміститися на орбіту навколо Ганімеда, який є найбільшим супутником у Сонячній системі. Також Ганімед є єдиним відомим супутником, який має власне магнітне поле, що змушує його взаємодіяти з навколишнім середовищем Юпітера унікальним чином. В результаті цієї події JUICE стане першим в історії космічним апаратом, що почне обертатися навколо супутника іншої планети.

JUICE повинен буде підтвердити наявність підземних океанів на супутниках Юпітера, а також, можливо, зможе виявити там ознаки позаземних мікроорганізмів. Звичайно ж, окрема частина місії присвячена докладному вивченню Юпітера та його навколишнього середовища.

Наступним до Юпітера полетить космічний апарат NASA з назвою Europa Clipper. Як випливає з назви, він детально вивчатиме супутник газового гіганта Європу. Старт цієї місії заплановано на жовтень наступного року. Очікується, що Europa Clipper прибуде до Юпітера у квітні 2030 року.

Багато вчених вважають, що Європа є одним із найкращих світів у Сонячній системі для появи та розвитку позаземного життя. Це пов'язано з тим, що підземний океан цього супутника схоже перебуває у контакті з його кам'янистим ядром, а це дозволяє відбуватися складним хімічним процесам. Принаймні так вважають науковці зараз.

В даний час Юпітер та його супутники активно досліджує апарат NASA під назвою "Юнона". Він уже провів 7 років біля газового гіганта, і його місія закінчиться у 2025 році. Також зараз до Юпітера летить космічний апарат NASA під назвою "Люсі", але він не досліджуватиме газовий гігант. Його мета – вивчення троянських астероїдів Юпітера.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 202 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ