Пт, 2024-04-26, 07:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 29 » До кінця світу може призвести виверження невідомого супервулкана
00:09
До кінця світу може призвести виверження невідомого супервулкана
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

виверження супервулкан Дослідники Кембриджського університету стурбовані кількістю невивчених та потенційно небезпечних вулканів.

Минулого року на екрани вийшов фільм “Не дивись вгору”, який чудово показує, як суспільство може заплющувати очі на потенційні загрози. Ось і сьогодні вчені з Кембриджського університету б’ють на сполох — звичний перебіг цивілізації може порушити виверження вулкана.

Вчені заявляють, що з ймовірністю один до шести на нас чекає сильне виверження вулкана, яке за своєю силою зможе зрівнятися із зіткненням Землі з астероїдом діаметром 1 кілометр. Наслідки такого “удару” для цивілізації та планети можуть бути нищівними — на нас чекають різкі зміни клімату та порушення ланцюжків постачання продовольства.

Незважаючи на такі жахливі прогнози уряди країн витрачають сотні мільйонів на підготовку Землі до зіткнення з астероїдом, забуваючи, що статистично в наступні 100 років виверження вулкана — ймовірніший сценарій.

Відповідне дослідження було опубліковано у журналі Nature. Вчені зазначають, що вже зараз необхідно збільшити фінансування досліджень невивчених вулканів, розширити спостереження та вивчення магми. Щоб у подальшій перспективі мати можливість запобігти повному спустошенню Землі.

Команда Кембриджського університету зазначає, що торішнє виверження вулкана на острові Тонга було найпотужнішим із усіх, коли-небудь зареєстрованих сучасними приладами. Однак дослідження показують, що раз на 625 років відбувається виверження набагато глобальніше — у 10, а то й у сто разів потужніше.

За даними вчених, останнє виверження силою 7 балів відбулося в Індонезії 1815 року. Наслідки були нищівними — понад 100 тисяч людей загинули, глобальна температура впала на 1 градус, що спричинило голод, епідемії хвороб та масові насильницькі повстання. Всі ці наслідки обійшлися світові трильйони.

Сьогодні вчені наполягають на ретельнішому вивченні небезпечних вулканів, про існування яких світова спільнота навіть не підозрює. Дослідники вважають, що найменш вивченими є морські та озерні ядра, особливо у менш розвинених регіонах, таких як Південно-Східна Азія. В результаті науковій спільноті може бути невідомо навіть щодо нещодавніх вивержень.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 293 | Додав: admin | Теги: світу, виверження, супервулкан, Кінець
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ