Сб, 2024-04-20, 02:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 26 » До психічних розладів можуть призводити захворювання щитовидної залози-науковці
11:26
До психічних розладів можуть призводити захворювання щитовидної залози-науковці
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Американські психіатри дійшли висновку, що аномальний рівень гормонів щитовидної залози в крові може сприяти розвитку депресій, занепокоєнь і психіатричних захворювань, пише The New York Times.

За словами психіатра з North Shore-Long Island Jewish Health System Рассела Джоффе, лікування прихованого гіпотиреозу, яким страждають близько двох відсотків американців, може полегшити психіатричні проблеми деяких пацієнтів і навіть запобігти зниженню когнітивних здібностей.

Дослідники стверджують, що до порушення функції щитовидної залози може призвести безліч факторів, особливо така ймовірність підвищується з віком, повідомляє InoPressa.

Надлишок гормонів щитовидної залози прискорює метаболізм, що може викликати пітливість, серцебиття, втрату ваги і тривожність. Нестача цих гормонів може виявитися причиною швидкої стомлюваності, набору ваги і млявості, а також депресії, нездатності сконцентруватися і проблем з пам'яттю. Лікарі вже давно сперечаються про те, що первинне, проблеми із щитовидною залозою чи психіатричні симптоми. За словами лікаря з Університету Брауна Дженніфер Девіс, пацієнтам із проблемами щитовидної залози часто помилково діагностують психіатричні захворювання.

Деякі лікарі вважають, що пацієнтів з емоційними розладами і прихованими формами гіпотиреозу слід лікувати, прописуючи гормони щитовидної залози. Однак ендокринологи сперечаються про необхідність лікування прихованого гіпотиреозу. З одного боку, таке лікування може підвищити навантаження на серце і спричинити ускладнення при остеопорозі у жінок, зазначає лікар Джоффе. З іншого боку, якщо захворювання не лікувати, це теж може призвести до зростання стресового навантаження на серце, і, згідно з деякими дослідженнями, підвищити ризик хвороби Альцгеймера та інших форм слабоумства.

У жінок проблеми з щитовидною залозою виникають із набагато більшою ймовірністю, ніж у чоловіків, особливо після 50 років, і деякі фахівці вважають, що небажання лікувати приховані форми хвороби певною мірою пояснюється гендерними мотивами: "Існує жахливе упередження проти жінок, які приходять до лікаря з незначними скаргами на емоційний стан. Ці скарги зазвичай ігнорують або списують на стрес чи занепокоєння", — визнає лікар Девіс.

Ще одна складність пов'язана з тим, що багатьом експертам не ясно, який рівень гормонів щитовидної залози слід вважати "нормальним", продовжує видання.

"У пацієнта може бути рівень ТТГ 5, що багатьма лікарями вважається недостатньо високим, щоб викликати якісь симптоми. Однак якщо спочатку у людини був рівень ТТГ близько 0.5, то 5 означає збільшення ТТГ у десять разів, і для цієї людини таке збільшення може бути хворобою", — зазначає завідувач відділенням клінічної ендокринології Beth Israel Deaconess Medical Center у Бостоні доктор Джеймс Хеннесі, який вважає, що пацієнтів із ТТГ від 5 до 10, особливо з психіатричними розладами, слід лікувати тиреоїдними препаратами.

Зауважимо, що українські фахівці констатують, що внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС в Україні збільшилася захворюваність на рак щитовидної залози.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: щитовидна залоза
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ