Пт, 2024-04-26, 11:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 25 » До Росії українці ставляться краще, ніж росіяни – до України
17:51
До Росії українці ставляться краще, ніж росіяни – до України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Ставлення українців до Росії краще, ніж ставлення росіян до України. Про це свідчать результати опитування, проведеного за графіком спільного проекту Київського міжнародного інституту соціології та Левада-Центру (Росія).

Як показали дослідження, порівняно з лютим 2013 року, поширеність доброго ставлення до Росії дещо зменшилася – з 85% до 81%. Частка українців, які негативно ставляться до Росії складає 10%, 9% не змогли відповісти на запитання.

За регіональним розподілом як і раніше, найбільші частки позитивно налаштованих до Росії українців у Східному (93%) та Південному регіонах (85%), найменше їх у Західному регіоні (66%). У Центральному регіоні позитивно ставляться до Росії  80%.  Порівняно з лютим зменшилася кількість позитивно налаштованих до Росії у Південному регіоні (було 92%) та Центральному (було 86%)

Ставлення до України в Росії за цей період статистично не змінилося – кількість позитивно налаштованих складає 72%, негативно – 18%, не змогли відповісти на запитання 9%.

Проте, як зазначив заступник директора Левада-Центру Олексій Гражданкін, «в цілому, за останній рік ставлення росіян до України ще більш покращилося (хоча за останні півроку динаміка показників дещо невиразна)».

«При цьому, як і раніше, якщо позитивне ставлення до США та Європейського Союзу більшою мірою притаманне молоді, людям із високим рівнем добробуту та освіти, то ставлення до України, так само як і до Білорусі, для всіх соціальних груп більш однорідне, а прагнення відокремитися від неї, навпаки, збільшилося (знову ж, як і раніше, в якості прихильників інтеграції найчастіше виступають люди старших вікових груп, з низьким рівнем освіти, жителі села, а противниками – чомусь люди з низьким рівнем добробуту і жителі Москви). Ніяких інших гіпотез, окрім як падіння інтересу до подій, що відбуваються в Україні, висунути не можу», – підкреслив він.

І в Україні, і в Росії більшість опитаних хотіли би, щоб обидві країни були незалежними, але дружніми державами – з відкритими кордонами, без віз та митниць (в Україні – 72%, у Росії – 58%). В Україні ця кількість зменшилася з лютого на 4%, в Росії – на 6%.

В Росії збільшилася, а в Україні дещо зменшилася кількість бажаючих мати більш ізольовані відносини між Україною та Росією – із закритими кордонами, візами та митницями. В Росії так відповіли 19% опитаних, в Україні – 11% (у лютому ця кількість складала в обох країнах однаково 13%).

Об‘єднання в єдину державу в Росії бажають 15% опитаних, в Україні – 14%.

За думкою Гражданкіна, «ставлення до України в Росії, при всій позитивності, як і раніше гірше, ніж ставлення до Росії в Україні, а прагнення відокремитися від України в Росії більш виражено, ніж прагнення відокремитися від Росії – в Україні, отже ніяких принципових змін за останній час, здається, не відбулося».

Опитування проводилося з 21 по 30 травня. Методом інтерв'ю опитано 2 тис. 30 респондентів, які мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в АР Крим за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Дослідження Левада-Центру, репрезентативне для дорослого населення Росії,  проводилося 23-27 травня 2013 року. Опитано 1 тис. 601 респондента віком від 18 років, у 127 населених пунктах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: росіяни, до Росії краще, українці, до України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ