Пт, 2024-03-29, 02:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 19 » До тестування спадкоємця знаменитої моделі F1 взялася компанія McLaren
14:22
До тестування спадкоємця знаменитої моделі F1 взялася компанія McLaren
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Британська компанія McLaren приступила до тестів абсолютно нового суперкара, який повинен стати ідеологічним спадкоємцем знаменитого McLaren F1 (колись саме ця модель мала звання найшвидшої в світі). Англійці запевняють, що нова версія F1 буде "самою-самою" і зуміє обігнати на автобані не лише новий Ferrari Enzo, який зараз розробляється, а й нинішній Bugatti, пишуть "Автоновости".

Вже тепер новий суперкар називають не інакше як "mega-Mac". Передбачається, що він оснащуватиметься 5,0-літровим двигуном V8 з нагнітачем потужністю 800 к.с. (тобто на кожен літр об'єму припадає по 160 "конячок").

У парі з силовим агрегатом працюватиме семиступінчаста коробка з подвійним зчепленням, яка передаватиме всю потужність на задні колеса. Нова модель буде здатна розігнатися 0-100 км/год лише за 2,8 с, а, наприклад, для набору 320 км/год їй буде потрібно тільки 20 секунд.

Найпевніше, McLaren почне продавати свій суперкар приблизно за 1,5-1,7 млн євро. Всього передбачається випустити не більше 500 таких машин, що для даного сегменту ринку вважається великим тиражем. Адже, наприклад, Bugatti створила лише 300 стандартних Veyron (до цього треба додати 150 родстерів і 30 "заряджених" Super Sport з двигуном потужністю 1200 к.с.).

Слід зазначити, що багато виробників суперкарів намагаються створити автомобіль, який перевершив би Bugatti Veyron. Так, на початку вересня гіперкар Koenigsegg Agera R довів свою перевагу над Bugatti Veyron Super Sport, що донедавна вважався найшвидшим автомобілем у світі.

Щоправда, новачок отримав перемогу не у всіх дисциплінах, але в багатьох. На "цивільних" швидкостях Bugatti все ж таки швидший: він набирає "сотню" за 2,5 с, і ніхто його ще не побив за цим показником. Але шведи з гордістю заявляють, що при розгоні до серйозніших швидкостей їхнє дітище швидше за всіх у світі: 0-300 км/год - 14,53 с, а 0-200 миль/год (322 км/год) - 17,68 с.

Перевага цих цифр над показниками Bugatti Veyron Super Sport досить помітна. Наприклад, 300 км/год цей гіперкар набирає за 16,7 с.

Гальмування з позамежних швидкостей до повної зупинки також забирає у Koenigsegg Agera R рекордно малий час: 6,66 і 7,28 с відповідно. І, нарешті, по серіях максимально швидких розгонів і граничних гальмувань моделі Koenigsegg Agera R також немає рівних: 0-300-0 км/год - 21,19 с, а 0-200-0 миль/г (0-322-0 км/год) - 24,96 с.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 900 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ