Чт, 2024-03-28, 13:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 8 » Вирахували, що для повного щастя потрібно 50 тис грн на місяць
15:57
Вирахували, що для повного щастя потрібно 50 тис грн на місяць
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Американські науковці зі Школи громадських і міжнародних відносин імені Вудро Вільсона при Прінстонському університеті з'ясували, скільки грошей потрібно людині для щастя. Виявилося, щоб легше ставитися до життєвих негараздів, потрібно заробляти 75 тисяч доларів на рік, що становить 6250 доларів, або приблизно 50 тисяч гривень, на місяць.

Економіст Ангус Дітон і психолог Деніел Канеман, які проводили дослідження, відзначають, що саме ця сума є своєрідною межею. Якщо людина отримує менше, вона важче сприймає життєві негаразди. Втім, не варто думати, що рівень задоволеності життям зростає і далі після 75 тисяч на рік. З'ясувалося, що гроші понад цю суму щастя вже не додають.

"Найімовірніше, в разі перевищенні річного доходу розміру в 75 тисяч доларів здатність людей в буквальному сенсі "купувати" життєвий досвід, що додає позитивних емоцій, врівноважується негативними ефектами, позбавляє людину можливості відчути маленькі радощі життя", - зазначається в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

У цілому в дослідженні взяли участь 450 тисяч американців. Їх опитували впродовж 2008 та 2009 років. Згідно з отриманими даними, середня оцінка якості життя американців становить 6,76 з 10. З'ясувалося, що 85% опитаних щодня прокидаються у відмінному настрої незалежно від того, скільки отримують. При цьому 40% заявили, що відчувають стрес, а 24% - зневіру.

Роль грошей проявилася, коли респондентів почали розпитувати, як їх турбують ті чи ті проблеми в їхньому житті. Тоді й виявилося, що, зокрема, розлучення з чоловіком тривожить близько 51% тих, хто заробляє менш ніж 1 тисячу доларів на місяць, і тільки 24% з тих, хто отримує більш як 3 тисячі доларів щомісяця.

Науковці кажуть, що в даному разі йдеться про стан загальної задоволеності своїм життям, а не про конкретний емоційний підйом і настрій, який змінюється протягом дня. Автори дослідження відзначають, що зв'язок між грішми й щастям носить непрямий характер: "Високі доходи не роблять вас щасливим, але вони дають вам життя, яке сприймається як краще".

Тим часом, як з'ясували британські дослідники, щастя - не просто в певній сумі, а в тому, що ця сума більша, ніж у сусідів. Прагнення до матеріальної переваги над сусідами і друзями багато в чому спонукає людей працювати більше, щоб більше отримувати.

"За останні 40 років наші машини стали швидшими, але у наших сусідів - теж. Якщо у тебе не найбільший будинок або не найшвидкохідніша машина в окрузі, це не дає тобі такого високого емоційного заряду, як коли б ніхто таких не мав", - зазначив доктор Кріс Бойс, фахівець факультету психології Варвікського університету. І навіть якщо ти заробляєш мільйон фунтів стерлінгів на рік, це не зробить тебе щасливим, якщо твої друзі заробляють по два мільйони.

Втім, все це не стосується позитивних емоцій, таких, як веселощі й насолода. Вони тісніше пов'язані з іншими факторами: самоповагою, незалежністю, наявністю друзів і цікавої роботи. Психологи відзначають дивовижний факт: наскільки сильна кореляція між рівнем доходу та задоволеністю життям, настільки мала кореляція між кількістю грошей і позитивними емоціями.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1416 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ