Сб, 2024-04-20, 02:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 16 » До весни безробітних українців стане на 200 тисяч більше
16:10
До весни безробітних українців стане на 200 тисяч більше
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Рівень офіційного безробіття в листопаді підвищився вперше після восьми місяців зниження. Держслужба зайнятості повідомила про зростання кількості незайнятих громадян, що знаходяться на державному обліку, на 10,4 тис людей, до 536,7 тис.

У відомстві пояснюють це завершенням сезонних аграрних, будівельних робіт і курортного сезону, тому збільшення безробіття продовжиться до весни. За прогнозами експертів, за зиму роботи можуть позбутися до 200 тис людей, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Державна служба зайнятості (ДСЗ) вчора повідомила, що в листопаді число громадян, що знаходяться на держоблыку, зросло на 10,4 тис і досягло 536,7 тис людей. Загальна кількість безробітних минулого місяця збільшилася на 3,8 тис, до 512,2 тис, з яких понад 400 тис. отримали фінансову держдопомогу. Це перший сплеск безробіття з березня, коли почався тривалий період її зниження: за березень-жовтень кількість безробітних громадян, що знаходяться на обліку в ДСЗ, скоротилася майже в два рази - на 388,2 тис людей.

Відновлення зростання безробіття в листопаді супроводжувалося скороченням кількості вакансій на 2,1 тис, до 75,4 тис. При цьому якщо в жовтні ДСЗ знайшла роботу 70,3 тис людей, то в листопаді — лише 44,7 тис (з початку року - 667,9 тис).


У прес-службі ДСЗ зростання кількості безробітних вважають за незначне і пов'язують з сезонними коливаннями на ринку праці, які спостерігаються в Україні останні десять років і характерні для більшості країн. "У листопаді-грудні ми завжди чекаємо збільшення реєстрації незайнятих громадян, але навесні фіксується зниження їх кількості", - сказали в ДСЗ, пояснивши сезонність зростання безробіття завершенням сільськогосподарських, будівельних робіт і курортного сезону.

Сезонний характер збільшення числа безробітних в 2009 році теж відображає реальне погіршення ситуації на ринку праці — досі не вирішена проблема створення нових робочих місць. "Кількість вакансій скорочується у зв'язку з продовженням кризи, адже пожвавлення економіки не відбувається. Підприємствам не відшкодовують ПДВ, і вони не те що зарплату виплачувати не можуть, а думають, як би не закритися", - говорить аналітик Бюро економічних і соціальних досліджень Олена Осинкіна.

За її словами, щомісячно штат на підприємствах скорочується на 0,3%, тоді як Держслужба зайнятості в останні місяці фіксувала скорочення безробіття. Це означає, що більшість звільнених не стає на облік, а працює в тіньовій економіці, обсяг якої оцінюється в 50-60%. "Звільнені погоджуються на неофіційну роботу і зарплату в конвертах", - зазначає Осинкіна.


На думку ведучого наукового співробітника Інституту демографії НАН України Лидії Ткаченко, за період сезонного затишшя на ринку праці без роботи можуть залишитися 150-200 тис громадян. "Якщо порівнювати з економічно благополучним 2007 роком, а не з 2008 роком, який виявився нетиповим через кризу, то два роки тому безробіття в жовтні-грудні зросло на 100 тис людей. Тому зараз можна говорити про цифру до 200 тис", - пояснює вона.

Осинкіна зазначає, що кількість людей, які отримають статус безробітних, може бути і більше, оскільки офіційно зареєстровані непрацюючі громадяни мають право на отримання субсидії. Вона вважає, що у разі зростання тарифів ЖКХ незайняті українці обов'язково скористаються преференцією.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1322 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ