Чт, 2024-04-25, 09:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Квітень » 1 » До затриманого журналіста WSJ рф не пускає американських дипломатів - у США заявили
09:12
До затриманого журналіста WSJ рф не пускає американських дипломатів - у США заявили
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Джон Кірбі заявив, що росія - не підходяще місце для американців, навіть якщо це журналісти, і закликав їх негайно залишити територію цієї країни.

Адміністрація президента США Джо Байдена все ще працює над забезпеченням зустрічі із затриманим в росії американським журналістом Еваном Гершковичем. Він утримується у в'язниці "лефортово" у москві.

Про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, пише CNN. Відзначається, що офіційні особи США охарактеризували звинувачення росії в шпигунстві проти журналіста як "смішні" і "абсолютно безглузді".

"Нам не вдалося отримати консульський доступ, і ніхто з нашого посольства не зміг зустрітися з ним. Звичайно, ми продовжуємо працювати над цим, і будемо працювати до тих пір, поки не отримаємо консульський доступ, щоб з'ясувати, як у нього справи", - заявив Кірбі.

США раніше застерегли громадян США від поїздок до росії. Кірбі підкреслив, що ці рекомендації стосуються навіть журналістів, які працюють у цій країні.

"Зараз не час для американців перебувати в росії. Якщо ви зараз в росії - будь-то у справах або на відпочинку, в будь-якому виді подорожі - вам потрібно їхати зараз. росія - це не найкраще місце, навіть якщо ви працюючий журналіст. росія зараз є ворожим середовищем для американських громадян. І пора їхати, якщо ви там", - сказав Кірбі.

Керівники новинних агентств вимагають від росії звільнити кореспондента WSJ

Тим часом, керівники понад 30 новинних організацій по всьому світу в четвер підписали листа до посла росії в США Анатолію Антонову із вимогою звільнити затриманого репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, пише CNN.

"Гершкович - журналіст, а не шпигун, і його слід звільнити негайно й без будь-яких умов", - йдеться в листі, підготовленому Комітетом із захисту журналістів і опублікованому в п'ятницю.

Лист був підписаний керівниками Associated Press, The New York Times, The Washington Post, BBC, TIME, Euronews, Bloomberg News, Sky News, The New Yorker, The Economist і багатьма іншими.

"Необгрунтований і несправедливий арешт Гершковича є значною ескалацією дій вашого уряду проти преси. росія посилає сигнал про те, що журналістика в межах ваших кордонів є криміналізованою, і що іноземні кореспонденти, які прагнуть вести репортажі з росії, не користуються перевагами верховенства закону", - йдеться в листі.

Представник Комітету захисту журналістів повідомив CNN, що група не отримала відповіді від рф до вечора п'ятниці.

Арешт журналіста WSJ в росії

Кореспондент WSJ Еван Гершкович був заарештований в росії за підозрою в шпигунстві. За даними російської влади, це перший випадок затримання американського журналіста за звинуваченням москви в шпигунстві з часів Холодної війни.

російський суд відправив американського журналіса в СІЗО, справа розглядалася на закритому засіданні під грифом "цілком таємно". У фсб рф звинувачують Гершковича в нібито зборі відомостей про підприємство російського ВПК "за завданням США".

У заяві, зробленій у четвер, The Wall Street Journal заявила, що "рішуче заперечує звинувачення фсб і вимагає негайного звільнення нашого надійного і відданого справі репортера".

Альмар Латур, генеральний директор Dow Jones, який видає The Wall Street Journal, засудив арешт Гершковича в росії в службовій записці для співробітників, заявивши, що компанія працює "цілодобово", щоб домогтися його звільнення. "Це неймовірно тривожна подія", - сказав Латур у записці співробітників, отриманій CNN.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 213 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ