Чт, 2024-04-25, 00:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 5 » Доба для сил АТО пройшла без втрат. ВІДЕО
14:50
Доба для сил АТО пройшла без втрат. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення АТО на сході України за минулу добу загиблих і постраждалих серед українських військових немає, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу загиблих і постраждалих немає", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Лисенко поінформував, що різко зросла кількість обстрілів із боку НЗФ на луганському напрямку - ушестеро порівняно з попередньою добою. Загалом зафіксовано 36 обстрілів, 32 із них припали на Попаснянський район. Бойовики випустили по ньому 140 мінометних мін, 17 артилерійських снарядів, тричі стріляли з БМП, двічі фіксувалася робота снайперів. У Станиці Луганській противник тричі стріляв із гранатомета, також зафіксовано провокації із застосуванням стрілецької зброї.

На донецькому напрямку випадки порушення режиму припинення вогню фіксувалися в Зайцевому, Новгородському, Авдіївці та Новоселівці Другій. В Авдіївці НЗФ застосували міномети, вночі сім мінометних мін випустили і по Новоселівці Другій. Загалом за добу на донецькому напрямку було 13 обстрілів.

На маріупольському напрямку провокації мали місце в Павлополі, Старогнатівці, Широкиному, противник застосував стрілецьку зброю і міномети. У Талаківці - БМП і міномети, у Мар’їнці працював снайпер противника. Загалом за добу на маріупольському напрямку зафіксовано 19 обстрілів.

Раніше у штабі повідомляли, що ситуація в зоні проведення АТО загострюється, противник розширює географію бойових дій і активно застосовує важке озброєння. Також повідомлялося, що під час обстрілів загинув один український військовий, двоє зазнали поранень.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке має зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

28 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александер Хуґ відвідав населений пункт Петровське, в якому буде відбуватися розведення сил. За його словами, донецькі бойовики не забезпечили безпечного доступу місії в село Петровське і не приступили до розмінування цього району, тож моніторинг вести неможливо.

Напередодні в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація військової обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали троє українських воїнів. За минулу добу в зоні АТО загинув український військовий через обстріл бойовиками Авдіївської промзони.

29 вересня українська сторона вимагала проведення засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції для обговорення питання порушення режиму тиші. Однак представники бойовиків відмовились від неї.

Увечері 1 жовтня сторони провели відведення сил в населеному пункті Золоте Луганської області, зокрема звільнено по 1 кв. км уздовж лінії фронту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, Доба, без втрат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ