Сб, 2024-04-27, 03:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 3 » Донецькі "чорнобильці" вимагають відставки президента і ВР. ВІДЕО
12:33
Донецькі "чорнобильці" вимагають відставки президента і ВР. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

У Донецьку протестуючі "чорнобильці" вимагають "припинення узурпації влади" і негайного проведення виборів президента і парламенту, повідомляє УНIАН. Відповідну заяву вони розповсюдили через засоби масової інформації.

Один з членів ініціативної групи протестуючих інвалідів-"чорнобильців" Едуард Капустін повторив основні вимоги, які висунули голодуючі в своїй заяві.

- "Чорнобильці" стверджують, що їм дозволили протестувати біля Кабміну

"Керуючись статтями NN 5, 69 Конституцій України, ми вимагаємо негайного скасування всіх нормативних актів, які обмежують або скасовують соціальні, економічні і громадянські права і свободи громадян України; неухильного виконання урядом всіх соціальних зобов'язань; негайного припинення узурпації влади і проведення виборів президента і парламенту, як того вимагає Конституція 1996 року", - сказав "чорнобилець".

За словами Капустіна, ці вимоги "стали підсумком того, що сьогодні діється з нами в цій країні".

"Не треба нам підвищень пенсій, треба виконувати закон. Уряд зараз говорить, що підвищить нам пенсії, але в той же час нарікає, що в бюджеті грошей немає. Як це стикуєтся? Ми не просимо збільшувати пенсії, хай діють закони, зокрема чорнобильський закон", - сказав Капустін.

Він заявив, що "Кабінет міністрів сьогодні як виконавчий орган захопив законодавчу владу, він своїми актами підминає закон. Відбувається узурпація влади, а президент - він гарант, людина, навіть більше, ніж людина, яка гарантує виконання конституційних норм".

"Якщо Кабінет міністрів як орган влади проти Конституції порушив права людей і діє як невідомо хто. І якщо гарант не стежить за цим, то треба його у відставку", - вважає Капустін.

Він підкреслив, що всі протестуючі в наметовому містечку підтримали дану заяву.

"Це наші спільні вимоги, це те, на чому ми стоїмо. Врешті-решт, скільки можна випрошувати милостиню", - сказав інвалід-"чорнобилець".

Відзначимо, що 29 листопада в Києві біля Кабміну учасники мітингу "чорнобильці", воїни-афганці і діти війни висунули вимоги відставки президентові, прем'єрові і голові ВР. Відповідну петицію до президентської адміністрації передав народний депутат "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко.

Таким чином "чорнобильці" Донецька виразили свою содідарність з киянами.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 2 грудня, близько 150 "афганців", "чорнобильців", представників ВО "Свобода", жителів відомчих гуртожитків і представників екологічних організацій пікетували будівлю Львівської облдержадміністрації з вимогою відставки уряду прем'єра Миколи Азарова.

Як відомо, скорочення пенсійних виплат призвело до массових протестів по всій Україні.

Проте, за словами віце-прем'єра у соціальних питаннях Сергія Тігіпка, у разі відмови від норми, що передбачає виплати в розмірах, встановлених Кабінетом міністрів, на виплати "чорнобильцям" необхідні будуть додаткові 6,6 млрд грн, учасникам війни - 10 млрд грн, дітям війни - 10 млрд грн, а всім пільговим категоріям - 170 млрд грн. Такими коштами, за оцінкою Тігіпка, Кабмін не оперує.

У свою чергу, Микола Азаров заявив про необхідність ретельного вивчення судових рішень про компенсації "чорнобильцям" по пенсійному забезпеченню.

Прем'єр завірив, що в уряді готується постанова, узгоджена з "чорнобильськими" організаціями про те, що з 1 січня 2012 року буде здійснено перерахунок пенсій "чорнобильцям" . Він також висловив співчуття у зв'язку зі швидкою смертю "чорнобильця" Генадія Конопльова 27 листопада в Донецьку під час протестної акції. Прем'єр назвав її "надзвичайно трагічною подією".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: Донецькі чорнобильці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ