Сб, 2024-04-27, 05:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 28 » Доній вважає, що музикантів і поетів б'ють організовано
18:44
Доній вважає, що музикантів і поетів б'ють організовано
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

  Депутат групи "За Україну!" Олесь Доній припускає, що побиття журналістів, літераторів, напад на пісенному фестивалі тощо координується з одного центру. Про це він заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

"Ми можемо говорити про наявність фактів побиття медійників, літераторів... Було два напади у Донецьку. Наш представник у Донецьку Олександр Демченко - поет, журналіст - двічі зазнав фізичних ушкоджень і одного разу він знепритомнів метрів за 20 до свого будинку. Побито фотокора у Львові, зараз напад на фестиваль ("Гайдамака.UA")", - перерахував Доній.

"Можливо, це все координується з одного центру. Не будемо забувати, що під час, наприклад, "України без Кучми" переодягнені курсанти-міліціонери робили з себе буцімто анархістів, а потім виявилося, що це силова структура. Також Георгій Гонгадзе, якого вбили, як виявилося, міліціонери за вказівкою свого керівництва", - сказав він.

"Одне з двох - або це координується з одного центру за аналогією, або влада просто створює таку атмосферу, що все, що пов'язано з українською культурою і вільною пресою, є ненормальним та неприйнятним. І тому бити їх - це, навпаки, буде заохочуватися з боку влади, принаймні, на це будуть дивитися крізь пальці", - вважає Доній.

Також він вважає, що дії щодо побиття організаторів та охорони цього фестивалю будуть іспитом для влади. "Я думаю, це буде якраз іспит для влади, якщо міліція затримає нападників, бо є заяви з нашого боку та з боку постраждалих", - сказав Доній.

"Якщо вона затримає, і ця справа про побиття буде доведена до суду, то, безперечно, це буде великим позитивом", - додав нардеп. Він наголосив, що "це був фактично родинний фестиваль, ми навіть заборонили продаж алкогольних напоїв, а на вході висів великий транспарант, що заборонено вживання будь-якої нацистської, українофобської та комуністичної лексики".

Однак на третій день фестивалю, у неділю ввечері, "близько 20 осіб спортивного вигляду, з бритими черепами, з битами і металевими прутами намагалися прорватися на територію фестивалю і дійти до фестивальних майданчиків".

"На щастя, у нас добре спрацювала охорона. Окрім кількох десятків волонтерів, безпеку людей на фестивалі пильнували ще й працівники охоронної фірми "Вулкан", з якою в нас була підписана угода. Вони зуміли відбити напад", - сказав Доній. Він зазначив, що декілька охоронців постраждали: "один у лікарні зі струсом мозку, в кількох інших синці або поламана рука".

"Міліціонери поводили себе досить дивно. Хоча з ними також була підписана угода, але було всього двоє-троє міліціонерів, які взяли участь у відбитті атаки, але нічого не зробили для затримання нападників", - сказав опозиційний депутат. Доній наголосив: "Хоча кілька чоловік з міліції прибули через хвилин п'ятнадцять (для того, щоб записати свідчення), така структура, як "Беркут", не приїхала на бійку".

"Натомість через кілька годин прибули на закриття фестивалю з вимогою, щоб, не дай Боже, фестиваль не затримався на жодну пісню. Мене це здивувало, що "Беркут", спеціалізована частина МВС, не приїхала на бійку навіть постфактум, зате приїхали наприкінці фестивалю, щоб у жорсткій формі сказати організаторам, що не повинно бути жодної пісні зайвої", - сказав він.

"І зараз іспит для міліції: якщо вона знає - нехай затримує, нехай доводить справу до суду, а не лише говорить", - заявив організатор фестивалю повстанської та патріотичної пісні.

Двох учасників нападу госпіталізовано

Двох з групи нападників на організаторів і охорону фестивалю "Гайдамаки.UA" після інциденту відвезли в лікарню, зараз вирішується, чи порушувати кримінальну справу. Про це сказав начальник Управління громадської безпеки УМВС Сергій Середюк, пише газета "Сегодня".

"Міліція не стояла осторонь!" - запевнив він. "15-20 хлопців спробували пройти на фестиваль безкоштовно, охорона їх не пустила, почалася бійка. Прийшов міліційний патруль і поставив вимогу припинити порушувати порядок", - розповів Середюк.

"У відповідь міліціонер отримав удар кулаком в обличчя, після чого стрельнув з пістолета одному з нападників у ногу. Водночас вискочив ще один хлопець і вдарив другого міліціонера. Той теж дістав пістолет і стрельнув нападнику в ділянку тазу", - продовжив він.

"Двох порушників відвезли в лікарню, міліціонери зняли побої. Зараз вирішуємо, чи порушувати кримінальну справу", - повідомив начальник Управління громадської безпеки УМВС.

Один з організаторів "Гайдамак" В'ячеслав Пономарьов описує недільні події інакше: "Увечері 26 вересня декілька озброєних бітами і залізними прутами хлопців спортивної статури увірвалися на територію парку, де проводився фестиваль" (в Ірпені Київської області).

"Поскандалили при вході, травмували трьох охоронців. Міліція не втручалася до моменту, поки один з нападників не накинувся на їхнього колегу. Міліціонер вистрілив у повітря. Але нікого з нальотників не затримали", - стверджує В'ячеслав Пономарьов.

Як повідомлялося, обласна міліція Київщини вже проводить дослідчу перевірку інциденту під час фестивалю повстанської і патріотичної пісні "Гайдамаки.UA". Тим часом, партія "За Україну!" має намір ініціювати на найближчому засіданні Верховної Ради створення слідчої комісії у зв'язку з побиттям учасників і організаторів фестивалю.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1104 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ