Чт, 2024-04-25, 10:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 13 » Доповідь ЄК та Зовнішньої дипломатичної служби ЄС - Україна проводить безпрецедентні реформи
21:56
Доповідь ЄК та Зовнішньої дипломатичної служби ЄС - Україна проводить безпрецедентні реформи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європейська комісія та Зовнішня дипломатична служба Європейського Союзу оприлюднили спільну доповідь, у якій підкреслюється, що Україна проводить "інтенсивні та безпрецедентні реформи" в економічній та політичній сферах.

Відповідна доповідь, у якій аналізується стан виконання Україною порядку денного Асоціації Україна-ЄС, оприлюднена у вівторок 13 грудня у Брюсселі напередодні проведення Ради асоціації Україна-ЄС, яка пройде 19 грудня в Брюсселі за участю прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та членів українського уряду, передає УНІАН.

Коментуючи доповідь, високий представник ЄС із питань спільно зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президент ЄК Федеріка Могеріні сказала: "За останні два роки в дуже важких умовах, не тільки через конфлікт на сході України та незаконну анексію Криму, Україна зробила великі кроки. Сьогоднішній звіт повністю визнає цю роботу, зроблену українською владою. Зараз вкрай важливо перейти від ухвалення відповідних законів і створення інститутів до повного виконання цих реформ із тим, щоб українські громадяни змогли отримати з цього користь".

При цьому вона запевнила, що в процесі проведення реформ Україна може розраховувати на підтримку Європейського Союзу.

У свою чергу європейський комісар із питань переговорів щодо розширення та Європейської політики сусідства Йоганнес Ган висловив переконання, що зусилля з проведення реформ в Україні приносять результати.

"Україна зробила важливі кроки для вирішення ключової, системної проблеми корупції… Ця робота повинна бути продовжена та повинна принести реальні зміни в країні. Боротьба з корупцією та створення надійної судової системи також є ключем до трансформації бізнес-клімату та відновлення процвітання", – наголосив він.

Єврокомісар також запевнив, що ЄС і надалі підтримуватиме Україну в цих зусиллях, "як політично, так і фінансово".

У спільній доповіді розглядаються важливі події й реформи, які проводяться відповідно до стратегічних пріоритетів, узгоджених між ЄС та Україною в рамках порядку денного Асоціації. Згідно з доповіддю, Україна реалізувала низку реформ у сфері боротьби з корупцією та з метою наведення порядку в банківській системі, приступила до реалізації амбітних реформ в енергетичному секторі, а також щодо зміцнення демократії та верховенства права. Був також досягнутий прогрес в інших сферах Угоди про асоціацію Україна-ЄС, частина якої тимчасово застосовується з листопада 2014 року. Зокрема, мова йде про заходи, пов’язані з ухваленням конституційних поправок у судовій сфері, прийняття амбітної стратегії у сфері прав людини і плану дій, а також проведення реформи з децентралізації.

Як повідомлялося раніше, Європейський суд аудиторів вважає, що підтримка Євросоюзу Україні мала обмежений вплив і, незважаючи на імпульс для реформ, досягнуті результати залишаються "крихкими".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 716 | Додав: adminA | Теги: Україна, безпрецедентні реформи, доповідь ЄК та Зовнішньої дипломати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ