Чт, 2024-05-02, 08:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 23 » Дорогий терорист до виборів: бійню в Тулузі пов'язують з діями Саркозі
12:42
Дорогий терорист до виборів: бійню в Тулузі пов'язують з діями Саркозі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Угруповання "Солдати Халіфату", пов'язане з терористичною організацією "Аль-Каїда" в країнах ісламського Магрибу, сьогодні взяло на себе відповідальність за підготовку вбивств семи людей на півдні Франції.

Організація, яка в минулому взяла на себе відповідальність за теракти в Афганістані та Казахстані, опублікувала свою заяву на одному із сайтів, що використовуються терористами з "Аль-Каїди". Мохаммед Мера названий "Юсуфом французьким".

У заяві міститься заклик до Франції переглянути свою "ворожу" щодо мусульман політику, повідомляє РИА "Новости".

Французькі ЗМІ з посиланням на джерела в МВС повідомляють, що Мера як турист відвідав Іспанію в 2007 році. Він був зареєстрований Громадянською гвардією (жандармерією) Іспанії під час рутинної перевірки на кордоні Франції з іспанською провінцією Жирона.

В автомобілі, крім нього, були ще три молодих чоловіки "магрибської зовнішності".

За даними ЗМІ, пізніше французькі спецслужби поінформували своїх іспанських колег про нову поїздку Мохаммеда Мера в Каталонію для участі в конгресі салафітів.

Нагадаємо, злочинець на моторолері 19 березня під'їхав до єврейського коледу в Тулузі і відкрив стрілянину по групі учнів, батьків і вчителів. Загинув 30-річний викладач, двоє його дітей і донька директора колежу. Важко поранено 17-річного підлітка. Крім того, 11 і 15 березня невідомий, також пересуваючись на моторолері, розстріляв одного військовослужбовця в цивільному в Тулузі і двох військових у формі в місті Монтобан за 50 кілометрів від Тулузи. Всі загиблі військовослужбовці були магрибського походження.

У середу поліція виявила підозрюваного в цих злочинах в одному з будинків Тулузи. В ході майже дводенної операції з його затримання чоловік був знищений. Ним виявився 23-річний Мохаммед Мера, громадянин Франції алжирського походження.

"Безумству Мохаммеда Мери" могла посприяти політика Саркозі

Німецька преса широко коментує серію вбивств, скоєних у Тулузі ісламістом Мохаммедом Мерою. Газета Frankfurter Rundschau розглядає можливі причини трагедії в Тулузі.

Без сумніву, слід терору в Тулузі веде до Алжиру, в колоніальне минуле Франції. Мохаммед Мера - виріс у сім'ї вихідців з Алжиру. Навряд чи стало випадковістю те, що перетворення 23-річного дрібного злочинця на серійного вбивцю-ісламіста відбулося в одному з неблагополучних передмість. Протягом двох останніх десятиліть висловлювання французьких політиків регулярно сприяли криміналізації таких районів та їхнього населення. Підливали оливу до вогню і рейди поліцейських спецпідрозділів, передає Корреспондент.net.

Майбутнє жителів неблагополучних передмість політиків не турбує. Так, на початку свого президентства Ніколя Саркозі пообіцяв здійснити масштабний план під назвою "Надія для передмість". Виконано з цих обіцянок було зовсім небагато. До того ж у своєму власному уряді Саркозі відтіснив на другий план вихідців із сімей мігрантів, тобто тих, хто міг би символізувати нову відкритість консерваторів.

П'ять років тому Саркозі виграв президентські вибори, бо йому вдалося заручитися підтримкою електорату вкрай правопопулістської партії "Національний фронт". Тоді консервативному політику допоміг імідж упевненого керівника. Чи спрацює він і тепер на тлі того, що злочинця вдалося швидко знайти? Не виключено.

Проте абсолютно очевидно, що за п'ять років перебування при владі Саркозі нічого не змінив у тих умовах і в тому середовищі, в яких виникло і розвивалося безумство Мохаммеда Мери.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 931 | Додав: abel | Теги: Саркозі, вибори, терорист, Тулуза
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ