Пт, 2024-04-19, 22:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 29 » Дощі затопили дороги та будівлі Києва. Гітариста вдарило струмом
11:47
Дощі затопили дороги та будівлі Києва. Гітариста вдарило струмом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Києві вже четвертий день не припиняються дощі, які затопили будинки, підземні переходи, маршрути і навіть "Меморіал пам'яті жертв Голодомору" - дітище Віктора Ющенка, на який з бюджету пішло 133,8 млн грн.

27 червня вранці почало затоплювати Меморіал Голодомору в парку Слави (в народі - "Свічка"). "Лилося через прожектори і лампи, закріплені в стелі, з самої свічки. Ми воду відрами відкачували. Добре, що встигли відсунути і накрити плівкою всі експонати", - розповів директор музею Віктор Діденко. Але дещо все одно постраждало. Наприклад, ткацький верстат і книга пам'яті, пише "Сегодня".

- Через зливу вдарило струмом гітариста гурту "Бумбокс"

За словами Діденка, причина потопу - прорахунки проектно-будівельних робіт. "Вода надходить через вентиляційні ґрати, які вмонтовано в "Свічку" (наземну частину меморіалу). Їх при будівництві треба було б накрити зверху. А так вода через них тече в експозиційний зал", - каже Діденко. Вчора подивитися на своє "заплакане" дітище приїхав екс-президент Віктор Ющенко і пообіцяв розібратися, чому таке сталося.

Але "Свічка" стала не єдиною жертвою стихії. Злива підтопила близько 20 ділянок доріг. Залило трамвайні колії у напрямку Пущі-Водиці, в результаті майже цілий день трамваї не ходили. А ті водії, яких дощ застав у дорозі, сильно про це пошкодували.

Страждали і люди в маршрутках - вода суцільним потоком лилася на них через віконні гумові прошарки. А тролейбуси і геть не виїжджали на рейс. "У нас біля коліс проходить електрика. І якщо машина потрапить у величезну калюжу і торкнеться проводу, може вдарити струмом навколишні машини, пішоходів", - пояснює водій тролейбуса Микола.

Вкотре підтопило перехід на станції метро "Позняки" і вестибюль метро "Героїв Дніпра". Там же у переходах люди виловлювали у воді шоколадки, які спливли зі столів торговців. А ось у торговців цукром на ринку був привід порадіти. "Цукор вбирає вологу і додає у вазі 3-4 кг на мішок", - поділилася секретом торговка.

Заливало в ці дні і житлові будинки. За інформацією комунальників, в середньому було близько 40-50 звернень у зв'язку з протіканням дахів. Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак запевняє, що жеки зроблять ремонт у квартирах своїм коштом. Але юристи радять все ж сфотографувати шкоду і взяти підписи сусідів, які б могли підтвердити, що квартира постраждала саме після дощу.

Дощі затопили підстанцію "Московська", яка живить кондитерську фабрику Петра Порошенка і значну частину будинків в окрузі. У мерії обіцяють, що такого більше не повториться. "Такої кількості опадів у Києві не було багато років. Тому місця, де були забиті стоки, підтопило. Вже зараз я сказав провести інвентаризацію місць, де потрібно провести чистку", - розповів Мазурчак. За прогнозами, затяжних дощів вже не буде, до 6-7 липня очікуються лише короткочасні.

Через зливу вдарило струмом гітариста гурту "Бумбокс"

Через зливу концерт до Дня молоді 26 червня на Майдані міг закінчитися не салютом, а трагедією. Гітариста популярної групи "Бумбокс" вдарило струмом через промоклу на дощі електрогітару.

Хлопці встигли відіграти чотири пісні, а під час виконання п'ятої гітариста Андрія Самойла почало трясти, потім його відкинуло на метр, а зверху впала гітара. Концерт відразу зупинили, прибулі медики оглянули музиканта, який отримав розряд.

"Уже тоді сцена була повністю залита водою. Відчув удар через гітарні струни, мене відкинуло. Далі продовжувати грати я вже не міг, - розповів потерпілий гітарист "Бумбоксу" Андрій. - Я народився в сорочці, бо напруга там дуже висока і все могло закінчитися сумніше. Але тут явний прорахунок організаторів. Знаючи, що буде дощ, вони не накрили сцену".

В організаторів "Таврійських ігор" - своя версія події. "Він не дотримувався вимог безпеки. Ми тричі робили йому попередження, щоб він не виходив із зони, яка була захищена від дощу. І на четвертий його вдарило струмом", - розповів представник організаторів Сергій Ковальчук.

Зазначимо, негода в Києві і по всій Україні пов'язана з циклоном. Через дощ і сильні пориви вітру в 9 областях країни було знеструмлено 154 населених пункти.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 996 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ