Пт, 2024-03-29, 00:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 27 » Дослідження: українці масово кидають курити, усвідомивши, що це шкідливо
15:02
Дослідження: українці масово кидають курити, усвідомивши, що це шкідливо
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Українці масово відмовляються від куріння, про це свідчать результати "Глобального опитування дорослого населення про вживання тютюну".

Так, дані глобального опитування про вживання тютюну в Україні, загалом збігаються з результатами інших опитувань і підтверджують істотне зменшення поширення тютюнокуріння серед населення України. Це скорочення стало результатом проведення в Україні заходів, які довели свою ефективність і в інших країнах", - сказав голова коаліції громадських організацій та ініціатив "За вільну від тютюнового диму Україну", колишній міністр охорони здоров'я України Микола Поліщук на прес-конференції в понеділок у Києві, представляючи результати опитування, передає сьогодні "Інтерфакс-Україна".

Згідно з опитуванням, поширення щоденного куріння за останні 5 років в Україні істотно зменшилося.

Так, у 2005 році щодня курили 62% чоловіків, а у 2010 - вже 45%. Ще більше за 5 років зменшилося курців-жінок, їхня кількість скоротилася практично вдвічі - з 17% до 9%.

Опитування також показало, що понад 90% населення України підтримують заборону куріння у всіх громадських місцях. 68% теперішніх курців заявили, що зацікавлені у відмові від куріння, підтримка повної заборони реклами тютюну серед населення зросла від 49% у 2000 році до 70% у 2010 році.

У звіті за результатами опитування буде висунуто такі рекомендації: створення системи моніторингу для оцінювання ефективності заходів з контролю над тютюном і рівнем споживання тютюну, створення комплексу національної системи, діагностики та лікування залежності від тютюну, необхідність зробити більш помітними повідомлення про позови, пов'язані з тютюнопалінням та вдосконалення законодавства з метою заборони реклами тютюну в точках продажу, в Інтернеті і в будь-яких інших місцях.

Експерти переконані, що в результаті виконання цих заходів рівень захворюваності та смертності від хвороб, пов'язаних з курінням, серед українців зменшиться.

Опитування проводилося в рамках співпраці Кабінету міністрів України та Всесвітньої організації охорони здоров'я як заходи в рамках державної цільової соціальної програми зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров'я населення в Україні на період до 2012 року.

Загалом було опитано 8 тис 173 респондентів.

Разом з тим напередодні повідомлялося, що Україна посідає одне з перших місць з-поміж країн Європи за рівнем смертності від хвороб системи кровообігу та інсультів. Серед основних чинників ризику розвитку серцево-судинних захворювань медики називають зокрема і куріння.

Ще у 2008 році Україна перебувала на 7-му місці у світі з поширення цієї шкідливої звички. У липні минулого року тут заборонили курити у громадських місцях, таких як лікарні, навчальні заклади, стадіони, зали очікування, зупинки громадського транспорту тощо. В інших країнах подібна заборона вже дала свої плоди.

А в сусідній Росії давно заборонили ще й рекламу тютюнових виробів на радіо і телебаченні. Проте це не заважає голлівудським зіркам заробляти тисячі доларів за куріння на екрані. Така прихована пропаганда сигарет дає хороші плоди для тютюнових компаній, але призводить до погіршення здоров'я людства.

Так, щороку куріння стає причиною смерті 5,4 мільйона людей, від його шкідливих наслідків щохвилинно по світу вмирає 10 осіб.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1079 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ