Сб, 2024-04-20, 06:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 14 » Дозволили створювати природно-заповідні об'єкти для проведення досліджень у зоні відчуження ЧАЕС
14:10
Дозволили створювати природно-заповідні об'єкти для проведення досліджень у зоні відчуження ЧАЕС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України внесла зміни до низки законів, якими врегулювала особливості землекористування, спеціального водокористування, здійснення містобудівної діяльності на території зони відчуження і безумовного відселення, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

Так, закон №4437 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового режиму території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" у четвер 14 липня підтримали 234 народних депутати.

Ініціатором зазначеного законопроекта виступив президент Петро Порошенко.

Раніше вся наукова інформація і результати наукових досліджень, отримані в зоні радіоактивного забруднення, вважалася спадщиною України і могла бути використана лише з дозволу Кабінету міністрів України. Відтепер таку норму із законодавства вилучено.

Відповідно до ухваленого закону, на території, що постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, може здійснюватися науково-технічна діяльність, проведення наукових досліджень для визначення ступеня впливу іонізівного випромінювання на людину і екологічні системи, шляхів мінімізації наслідків такого впливу.

Згідно зі схваленими змінами, для проведення наукових досліджень в сфері охорони навколишнього середовища в зоні відчуження можуть створюватися території та об'єкти природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, раніше президент підписав указ про створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника площею 227 тис га в Іванківському і Поліському районах Київської області в межах зони відчуження і безумовного відселення забрудненій внаслідок Чорнобильської катастрофи території. Указ набере чинності з дня набуття чинності закону, що регулює питання про відведення земельних ділянок зон відчуження і відселення, природоохоронного режиму територій і об'єктів природно-заповідного фонду, що створюються на території таких зон, а також про скасування вимоги про утворення біосферних заповідників тільки на базі природних заповідників і національних природних парків.

Указ також передбачає підтримку пропозиції Кабміну про створення адміністрації Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника у сфері управління Державного агентства України з управління зоною відчуження.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: Дослідження, зона відчуження ЧАЕС, природно-заповідні об'єкти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ