Чт, 2024-04-25, 19:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 11 » Дружина Медведєва виявилася примхливою і нетактовною. Європа збентежена
09:41
Дружина Медведєва виявилася примхливою і нетактовною. Європа збентежена
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Поки президент Росії Дмитро Медведєв був в Брюсселі на саміті Євросоюзу, його дружина Світлана Медведєва відвідала з "туристичним" візитом мальовниче місто Брюгге. За підсумками візиту бельгійська преса вибухнула обуреними статтями, лейтмотивом яких стала така фраза: "Перша леді Росії за один день поставила Брюгге з ніг на голову і створила найбільшу незручність за багато років", повідомляє NEWSru.com з посиланням на De Standaard.

З самого початку візит Медведєвої почався погано для місцевої влади. О 15:40 її чекали в ратуші для зустрічі з мером Патріком Менартом. Була проведена ретельна підготовка, прийняті безпрецедентні заходи безпеки - зокрема, охорона перевірила всі входи і виходи.

Однак у призначений час дружина російського президента на червоній килимовій доріжці для почесних гостей так і не з'явилася. Градоначальнику довелося прочекати її цілих дві години. Більш того, від російської делегації в ратуші почули образливе пояснення: мовляв, Медведєвій потрібно було відпочити, а потім пообідати.

Пізніше, під час спілкування з мером Брюгге, перша леді проявила крайню недипломатичність і навіть невихованість. Менарт привітав її з перемогою Росії у конкурсі за право приймати чемпіонат світу з футболу в 2018 році, на що вона заявила: "Переможець отримує все". Це звучало особливо нетактовно, враховуючи, що Бельгія була однією з суперниць Росії в цій гонці.

Після ратуші дружина президента РФ попрямувала в одну з головних визначних пам'яток Брюгге - каплицю Святої Крові, де спостерігала за різдвяною виставою. Вона бажала неодмінно потрапити туди за півхвилини до півночі, щоб побачити різдвяні вогні. Крім того, на її вимогу з Антверпена привезли російського священика.

Програму візиту Медведєвої, крім відвідування ратуші і каплиці, тримали в найсуворішому секреті. Тому не дивно, як доводилося нелегко тим магазинам, музеям і ресторанам, яких сповіщали безпосередньо перед приїздом першої леді Росії. Але і це було ще не найбільшим занепокоєнням.

Бельгійців також потряс шопінг першої леді. Магазин мережив Rococo існує в Брюгге більше 20 років, але, мабуть, вперше його співробітникам довелося так довго пояснювати клієнту очевидні речі. Прибувши туди, Медведєва показала очима на шарф у віконній вітрині. "Але це ексклюзивне мереживо XVIII століття, унікальна і безцінна матерія, - розповіла власниця магазину. - Я не могла продати його ні за яких обставин". Переконувати дружину президента було важко. "Я розумію", - нарешті сказала вона, що принесло продавцям невимовне полегшення.

Потім настала черга Choco-Story - Музею шоколаду в Брюгге. Його персонал, як і мер, витратив на очікування високої візитерші кілька годин. Особливо вразила співробітників велика кількість охоронців - їх було аж 20, і вели вони себе дуже неспокійно. У музеї Медведєва купила джин і шоколадну помадку, і подарувала у відповідь російський шоколад.

Наступними "жертвами" примх першої леді Росії стали бельгійські ресторани. Для Медведєвої та її оточення замовили стіл на 20 персон в тризірковому Karmeliet. Але в результаті ніхто туди не з'явився, і адміністрацію про це навіть не попередили. Як з'ясувалося, дружина президента в останню хвилину передумала і віддала перевагу ресторану Duc de Bourgogne на березі каналу.

Цьому закладу теж довелося несолодко. Як розповідає персонал, меню довелося приносити шість-сім разів. Медведєва змінювала замовлення вже в процесі приготування страв, а іноді і після того, як їжу приносили. А її охорона поскаржилася, що рушники в туалеті "не в порядку". Ні подібної поведінки, ні таких зауважень на свою адресу адміністрація ніколи раніше не бачила і не чула.

Лише пізно ввечері дружина російського президента повернулася назад в Hilton Hotel в Брюсселі. Вона напевно навіть не знає, чого вартував її візит одному з найкрасивіших міст Європи.

У світі далі обговорюють матеріали, оприлюднені скандально відомим сайтом WikiLeaks, в яких міститься листування Держдепартаменту з посольствами США за кордоном. Як з'ясовується, дипломати обговорювали не тільки лідерів інших держав, але також членів їхніх родин.

В одній з телеграм, спрямованій до Держдепартаменту посольством США в Москві, йшлося, зокрема, про дружину російського президента Медведєву. За словами дипломатів, нібито перша леді РФ "створює напружені відносини між таборами і залишається предметом активних пліток". За даними джерела, дружина президента вже склала список чиновників, яким уготовано складнощі в кар'єрі з тієї причини, що вони не лояльні до Медведєва.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1038 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ