Пт, 2024-04-19, 13:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 22 » Двосторонній конфлікт: Японія отримала "останнє китайське"
14:50
Двосторонній конфлікт: Японія отримала "останнє китайське"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Китай наполягає на своїй адресованій Японії вимозі негайно повернути утримуваного капітана китайського риболовецького судна і попереджає, що інакше вживе подальших заходів у відповідь, заявив прем'єр Держради КНР Вень Цзябао на зустрічі з китайськими студентами в Нью-Йорку.

Політик прибув до Нью-Йорка для участі у заходах в рамках сесії Генеральної асамблеї ООН. Раніше МЗС Китаю заявив, що зустріч Цзябао з його японським колегою Наото Каном, яка мала відбутися в Нью-Йорку на цьому тижні, буде "недоречна".

"Я рішуче вимагаю від японської сторони негайного і безумовного звільнення. Якщо Японія буде й далі стояти на своєму, Китай піде на подальші кроки. Відповідальність за серйозні наслідки цього повністю лежатиме на японській стороні", - заявив прем'єр, передає Інтерфакс.

Глава китайського уряду закликав Японію "якомога швидше виправити допущені помилки, щоб відносини між двома країнами повернулися на рейки нормального розвитку".

7 вересня патрульний катер сил безпеки Японії затримав китайське риболовецьке судно і його екіпаж у районі островів Сенкаку (китайська назва Дяоюйдао) у Східно-Китайському морі. Пізніше під тиском китайської сторони весь екіпаж судна, за винятком капітана, було звільнено. Стосовно капітана японська сторона веде розслідування. Такі дії японської сторони Пекін вважає незаконними, передає NEWSru.com.

Капітан китайського судна був заарештований після зіткнення з кораблями японських морських прикордонників. Його підозрюють у тому, що він спеціально пішов на таран. У неділю японський суд продовжив термін утримання китайського капітана під вартою на 10 днів.

У зв'язку з цією ситуацією КНР скасувала візит до Японії делегації Всекитайських зборів народних представників, черговий раунд китайсько-японських консультацій по Східно-Китайському морю, припинила офіційні контакти на рівні вище міністерського.

У відповідь на ультимативний тон Китаю Японія прагне згладити напруженість. Головний секретар японського кабінету Йошіто Сенгоку, заявив: "Якщо можливо, добре було б швидко провести переговори на найвищому рівні, включаючи широкі, стратегічні дискусії". Японія заявила, що обидві держави повинні утриматися від розпалювання ультранаціоналістичних настроїв і зупинити ескалацію конфлікту, передає Бі-Бі-Сі.

Китай і Японія оскаржують суверенітет над островами Сенкаку (Дяоюйдао). КНР стверджує, що цей архіпелаг є споконвічно китайської територією. Але острови перебувають під контролем Японії.

Незаселені острови Сенкаку лежать на північ від Тайваню (який теж претендує на них) і на південь від японської префектури Окінава. Води, що оточують ці острови, багаті рибними ресурсами. Крім того, під океанським дном у районі цих островів, можливо, залягають запаси нафти і газу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1229 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ