Чт, 2024-04-25, 22:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 30 » Джеймс Кемерон переконав NASA зняти 3D-фільм про Марс
16:15
Джеймс Кемерон переконав NASA зняти 3D-фільм про Марс
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/


Американський режисер Джеймс Кемерон, творець фільмів "Аватар", "Термінатор" і "Титанік", переконав NASA встановити 3D-камеру на марсохід Curiosity і зняти фільм про Червону планету, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на американську газету Pasadena Star News.
У січні Кемерон зустрічався з директором NASA Чарльзом Болденом і обговорював це питання. "Він (Болден) дуже зацікавився ідеєю. Наша перша зустріч пройшла дуже добре", - цитує газета Кемерона. Кемерон вважає, що тривимірне зображення забезпечить марсіанській програмі ширшу підтримку з боку американців.

Марсохід нового покоління Curiosity, запуск якого заплановано на 2011 рік, зможе відобразити і відсилати на Землю об'ємне зображення поверхні Червоної планети. NASA прийняло рішення встановити на його щоглі тривимірні камери, що володіють високою роздільною здатністю і роблять 10 кадрів на секунду, передає ИТАР-ТАСС.

Реалізацією марсіанської програми займається Лабораторія реактивного руху в Пасадені (штат Каліфорнія). Вона неодноразово перевищувала розмір відпущених під проект коштів і порушувала заплановані терміни. Через це американському космічному відомству довелося внести до програми корективи, виключивши з неї пункт про устаткування марсохода тривимірними камерами.

Завдання марсохода - спробувати виявити сліди життя на Червоній планеті. Науковці розраховують, що він пропрацює приблизно два роки і подолає за цей час близько 20 км.

NASA, за даними Pasadena Star News, вже придбало 3D-камеру, яка повинна бути встановлена на Curiosity.

Загальний бум 3D-формату почався у світі після виходу нового фільму "Аватар", знятого за цією технологією. Картина вже стала світовим касовим рекордсменом, обійшовши попереднього чемпіона - "Титаніка", також знятого Кемероном. Проте на 82-й церемонії вручення премії "Оскар", що пройшла 7 березня, "Аватар" програв малобюджетному трилеру про іракську війну "Повелитель бурі", що отримав шість "Оскарів", зокрема найпрестижніші - за найкращий фільм і за найкращу режисуру. "Аватар" задовольнився у результаті трьома преміями.

Технологія 3D є найпередовішим способом відтворення візуального і звукового сигналу в світі. Дія виходить зі звичної площини і розгортається прямо перед глядачем за допомогою спеціальних 3D-окулярів і проекторів. Формат 3D є новим типом кіно, який впливає на глядача не тільки на емоційному, а й на фізичному рівні, перетворюючись на захопливий атракціон. Глядачі настільки занурюються у фільм, що стають безпосередніми учасниками подій.

Проте після виходу на екрани "Аватара", розгорілися дискусії про шкоду 3D. На початку лютого житель міста Хсинчу на прізвище Кво знепритомнів під час перегляду фільму. Карета швидкої допомоги доставила Кво в реанімацію, де лікарі діагностували у нього внутрішньомозковий крововилив - інсульт.

Мовою статистики: більше половини глядачів задоволена тривимірним кіно - 33% дивляться його без всяких проблем, 27% відчувають певний дискомфорт, на погіршення самопочуття скаржиться 22% опитаних, 7% нарікають на сильний головний біль, 11% після перегляду 3D-фільму помічають інші симптоми погіршення самопочуття.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1074 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ