Вт, 2024-04-16, 19:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 28 » Джемілєв вважає, що Гриценка заарештували "за командою згори", бо він давно "не свій"
16:08
Джемілєв вважає, що Гриценка заарештували "за командою згори", бо він давно "не свій"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В екс-спікера парламенту Криму Анатолія Гриценка була давня ворожнеча з нинішнім прем'єром Криму Василем Джарти, а для Партії регіонів він вже давно "не свій". Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, коментуючи ЛІГАБізнесІнформ арешт Гриценка.

Джемілєв розповів, що приніс до Центрального районного суду Сімферополя, який обирав запобіжний захід для Гриценка, поручительство за екс-спікера кримського парламенту.

"Я передав судді свою заяву про поручительство: гарантую, що він буде з’являтися до суду вчасно, не буде ухилятися. Зі мною заяву подали депутати від БЮТ Велижанський та Сенченко. Але суд не взяв це до уваги й вирішив залишити Гриценка під вартою. У мене склалося таке враження, що рішення виноситься не в суді, а в іншому місці", - сказав нардеп.

При цьому Джемілєв нагадав, що Гриценка було звільнено з посади спікера одразу після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах, хоча "для цього не було підстав". "Але - вказівка згори. У нього була давня ворожнеча з Джарти, з нинішнім прем'єром (АР Крим). А оскільки тут уже всі структури, зокрема й силові, так би мовити, у своїх хлопців, то, я думаю, тут (без цього) не обійшлося," - вважає він.

За словами глави Меджлісу, Гриценко для Партії регіонів уже давно не "своя" людина: "Між ними (кримськими регіоналами) багато чого відбувається. І він там далеко не свій для них. Він готовий був піти з Партії регіонів, але не було куди, як кажуть, пристати". "Думаю, тут присутній фактор залякування. Залякування усіх, хто не бажаний новій владі. Нас теж намагалися полякати", - додав він.

Про "справу Гриценка" Джемілєв сказав: "Начебто у 2004 році землі, які належать Міністерству оборони, він здав в оренду. Але там був лист із Міноборони, яке саме просило розпорядитися цією землею, бо вона не використовується, і не можуть платити податки на землю. Тоді Гриценко створив комісію, і там прийняли рішення".

"Можливо, не все чисто було, але це не те діяння, за яке треба притягати до кримінальної відповідальності або принаймні заарештовувати. Проте так зробили", - додав він, висловивши впевненість, що про ті події згадали через 7 років "за командою".

У четвер, 27 січня, Центральний районний суд Сімферополя заарештував колишнього спікера кримського парламенту, депутата нинішнього складу Верховної Ради автономії, обраного від Партії регіонів Гриценка на два місяці. Йому висунули обвинувачення у скоєнні злочину за ч.3 статті 365 КК (перевищення влади або службових повноважень).

Раніше прокуратура Криму порушила щодо Гриценка кримінальну справу за статтею "перевищення влади або службових повноважень" під час його перебування на чолі Ленінської райдержадміністрації Криму (2001-2005 рр.). Його підозрюють у причетності до незаконної передачі комерційним структурам близько 5 тис га землі військового радгоспу "Азовський".

Крім того, прокуратура перевіряє законність здачі в оренду земельних ділянок на території санаторію Верховної Ради АРК "Росія".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 984 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ