Пт, 2024-04-19, 01:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 11 » Джохар Царнаєв не визнав провину за вибухи в Бостоні
10:08
Джохар Царнаєв не визнав провину за вибухи в Бостоні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Джохар Царнаєв, підозрюваний у причетності до вибухів під час Бостонського марафону, під час слухань, що відбулися в середу, 10 липня, у Федеральному суді округу Массачусетс не визнав провини по жодному з 30 пунктів висунутих йому звинувачень.

Після того як прокурор Вільям Вайнред перерахував один за одним пункти, за якими Царнаєву загрожує покарання аж до довічного або смертна кара, він впевнено відповів, що не визнає провини, передає РІА "Новости". Тоді на нього наділи наручники і вивели із судової зали, додає РАПСІ.

Перш ніж покинути зал, обвинувачений глянув на свою сім'ю і посміхнувся. Він навіть послав їм рукою поцілунок, вказують деякі ЗМІ. Його рідні заплакали. У залі були присутні дві його сестри, одна з них прийшла на слухання з дитиною. При цьому, за даними американських ЗМІ, за час перебування в залі суду Царнаєв жодного разу не глянув на постраждалих.

Перші слухання тривали трохи більше як півгодини. З цього часу майже сім хвилин прокурор читав обвинувальний висновок. Після цього адвокат Джуді Кларк від імені свого підзахисного відкинула дані звинувачення, але суддя Маріанна Боулер наполягла на тому, щоб Царнаєв вимовив це сам. "Не винен", - заявив із сильним російським акцентом молодий чоловік.

У суді обвинувачений сидів у помаранчевій тюремній робі, під якою було видно чорну футболка. Агентство AP повідомило, що "у Царнаєва була в гіпсі рука. Можлива також підозра на травму щелепи". За час перебування в тюремному медичному центрі Девенс у нього відросло волосся. "Воно сплутане і брудне", - зауважили американські репортери.

У залі суду були присутні 30 постраждалих від вибухів під час Бостонського марафону. Суддя запропонувала їм виступити, однак ніхто не скористався цією можливістю.

Раніше повідомлялося, що коли "бостонського бомбіста" доставили в будівлю суду під посиленою охороною, його зустріла група підтримки. Кілька десятків людей влаштували пікет біля будівлі Федерального суду в Бостоні: вони вважають Царнаева невинуватим. За повідомленням АР, вони розгорнули плакати з написами "Справедливість для Джохара", "Свободу Джохару". На деяких були футболки з написом "Звільніть лева".

Наступні судові слухання у справі 19-річного громадянина США, звинуваченого в організації та виконанні теракту під час Бостонського марафону, відбудуться у Федеральному суді Бостона (штат Массачусетс) 23 вересня. Початок засідання заплановано на 10.00 за місцевим часом (17.00 за Києвом).

Царнаєву, зокрема, висунуто звинувачення "у використанні зброї масового знищення, а саме - саморобного вибухового пристрою", і в "зловмисному знищенні приватної власності за допомогою вибухового пристрою, що викликало загибель людей".

Прокурор Вільям Вайнред зажадав для Царнаєва довічного ув'язнення або смертної кари. Таке покарання, зокрема, передбачають 17 з 30 пунктів звинувачення.

15 квітня в центрі Бостона з інтервалом у 12 секунд прогриміли два вибухи. Загинули три людини і більш як 260 зазнали поранень. Американська влада впевнена, що організаторами і виконавцями цих вибухів були брати Царнаєви - 26-річний Тамерлан і 19-річний Джохар.

Тамерлана було вбито через кілька днів після теракту в перестрілці з поліцією. Джохара, який отримав тяжкі поранення під час затримання, направили в тюремний медичний центр Девенс неподалік Бостона.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: вибухи в Бостоні, провину, Джохар Царнаєв
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ