Чт, 2024-03-28, 16:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 27 » Джон Ле Карре: "Путінська Росія - кримінальна держава"
18:01
Джон Ле Карре: "Путінська Росія - кримінальна держава"
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

  Головна тема нового роману Джона Ле Карре, інтерв'ю з яким публікує El País, - міжнародні схеми відмивання грошей, лондонська плутократія і безкарність російських олігархів. Читаючи роман, як зазначив кореспондент Ікер Сейсдедос, стає очевидно, що Ле Карре не прихильник ідеї, нібито гроші не пахнуть. "Вони смердять торгівлею наркотиками, зброєю, замовними вбивствами, насильством і жахливою корупцією. Я вважаю, що банки значною мірою відповідальні за міжнародне відмивання грошей. Особливе занепокоєння викликає ця проблема в Росії, де взагалі немає чистих грошей", - заявив письменник.

"Тепер уже ніхто не знає, коли гроші чорні, коли білі чи сірі. Реальність така, що чим раніше чорні гроші потрапляють у законний грошовий оборот, тим краще для системи, навіть якщо їхнє джерело є найжахливішим. Ларошфуко казав, що лицемірство - це мито, яку порок платить чесноті. Сама система спецслужб тримається на чорних грошах. Тому в усіх країнах існує якийсь союз між злочинним світом і розвідкою, у Росії ж цей союз доведено до абсолюту. Путінська Росія - кримінально державо, - переконаний Джон Ле Карра. - Це нація, яка не має жодного досвіду демократії. Росіяни ставляться до неї з підозрою. Є дві речі, які об'єднують росіян: вони люблять свою країну, дуже тужать за нею, їдучи на два тижні за кордон, і ще їх лякає хаос. Під назвою патріотизму можна досягти багато чого, коли ти політик. Не кажучи вже про страх перед хаосом. Фокус владарювання великою країною полягає в тому, щоб перетворити її на жертву. Так було з вежами-близнюками і чеченською загрозою. Ми винаходимо ворогів, які нам необхідні".

Письменник визнає, що за часів холодної війни "щонайменше половина проблем була іншою". "11 вересня спричинило ізоляцію США і демонізацію ісламу. На відміну від європейців, американці вважають, що від війни є деякий зиск. Чесно кажучи, я цього не розумію, тому що вони програли (або не виграли) всі війни, в які вплутувалися. Другу світову війну виграв Радянський Союз, американці не перемогли ані в Кореї, ані у В'єтнамі. З Іраку вони пішли, не довівши справи до кінця, в Афганістані їм теж не перемогти", - підкреслив письменник, висловивши сумніви в тому, що Обамі вдасться бодай щось змінити: "Не знаю, як він зможе впоратися з лобі, медійним апаратом правих і власною партією, яка демонструє дивовижну некомпетентність і нелояльність. Він зв'язаний по руках і ногах. Крім того, існує релігійна складова: ми ніколи не думали, що в XXI столітті її присутність буде аж такою відчутною".

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1211 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ