Пт, 2024-04-26, 23:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 28 » Єгипет охоплений безладами. Поліція розганяє демонстрантів, а влада блокує Інтернет і зв'язок. ВІДЕО
15:47
Єгипет охоплений безладами. Поліція розганяє демонстрантів, а влада блокує Інтернет і зв'язок. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Поліція і сили безпеки Єгипту в п'ятницю почали розганяти демонстрантів в Каїрі та інших великих містах країни, інформує РИА "Новости".

Сотні демонстрантів почали збиратися на великих площах і вулицях єгипетських міст відразу після п'ятничної проповіді. Зокрема в район центральної каїрської площі Тахрір демонстранти під'їжджають на автобусах. Люді йдуть по мостах, довколишнім дорогах. Поліція застосовує сльозогінний газ і водомети.

Очікується, що на вулиці вийде до мільйона людей. Незважаючи на те, що влада блокує Інтернет, на сторінках Twitter та Facebook, присвячених акціям, запланованим на п'ятницю, вже 80 тисяч фоловерів на відміну від 20 тисяч в попередні дні, передає "Українська правда" з посиланням на CNN.

Вже вночі відкрити вдавалося лише деякі єгипетські сайти, всі поштові сервери були недоступні. Також спостерігалися проблеми з міжнародним телефонним зв'язком - абонентам за межами Єгипту додзвонитися не вдавалося. Через відсутність зв'язку в торговельних точках не приймають до оплати кредитні карти. Крім того, блокується мобільний зв'язок. Серед протестантів поширюється спеціальний підручник, як поводитися під час акцій.

Також напередодні в Єгипет повернувся опозиціонер, колишній голова МАГАТЕ Мохаммед ель-Барадей, який до цього проживав у Відні. "Зараз дуже критичні часи в житті Єгипту. Я приїхав, щоб бути з єгиптянами", - сказав він на виході з каїрського аеропорту. Нобелівський лауреат також сказав, що він може "очолити тимчасовий уряд", якщо до нього звернуться з відповідним проханням, повідомляє NEWSru.com.

В свою чергу WikiLeaks поширив у п'ятницю матеріали за 2009-2010 роки, присвячені Єгипту. Міністерство внутрішніх справ попередило про "рішучі заходи" в той час, як елітний спеціальний антитерористичний загін розташувався на стратегічних точках навколо Каїру. Також на центральній площі Тахрір (площа Свободи) перебувають спеціальні війська, які не пускають туди протестантів.

26 січня в Єгипті пройшли масові демонстрації опозиції, в яких постраждали приблизно 70 людей. Всього в результаті двох днів народних заворушень загинуло четверо людей, постраждали десь з чотири сотні, арештовано близько тисячі маніфестантів.

Демонстранти вимагають відставки президента Єгипту Хосні Мубарака, а також поліпшити економічну ситуацію в країні та надати більше політичних свобод. 82-річний президент не показувався на публіці з вівторка, коли почалися масові виступи, але джерела в політичних колах повідомляють, що силовики доповіли Мубараку, що зможуть придушити заворушення будь-якого масштабу, передає Бі-Бі-Сі.

Протестний рух надихається прикладом "Жасминової революції" в Тунісі, яка призвела до вигнання авторитарного президента Зін Абідіна Бен Алі.

Єгипет є ключовим союзником США в арабському світі, і Вашингтон коментує те, що відбувається в цій країні, обережно. Тим не менш, президент Барак Обама заявив, що протести є наслідком "задавленої незадоволеності", й закликав Мубарака розпочати політичні реформи.

Влада Єгипту заарештувала низку лідерів заборонених "Братів-мусульман"

Влада Єгипту, де в останні дні проходять масові антиурядові виступи, в ніч проти п'ятниці заарештувала ряд лідерів забороненого в країні руху "Брати-мусульмани". Повідомляється, що поліція затримала щонайменше п'ятьох керівників "Братів" і велику кількість рядових учасників руху.

Уряд Єгипту звинуватив опозиційне угруповання у використанні протестних виступів молоді в своїх "прихованих цілях". Представники "Братів-мусульман" стверджують, що під час антиурядових акцій рух займав стриману позицію а репресивні дії проти нього не виправдані.

Угруповання "Брати-мусульмани", найбільша в Єгипті ісламська політична організація, офіційно заборонено з 1954 року. Його представники беруть участь у парламентських і муніципальних виборах, формально зареєструвавшись як незалежні кандидати. У 2005 році рух домігся великого успіху, отримавши 88 з 454 місць у нижній палаті Народних зборів (парламенту). Уряд також змушений був відкласти на два роки муніципальні вибори в 2006 році, побоюючись чергової перемоги опозиційного угруповання.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1026 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ