Пт, 2024-04-19, 15:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 15 » Єгипетська Лоліта підірвала арабський інтернет "голим протестом"
20:03
Єгипетська Лоліта підірвала арабський інтернет "голим протестом"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Єгипті, який, незважаючи на "арабську весну", залишається консервативною мусульманською країною, юна "індивідуалістка з ліберальними поглядами" здійснила революцію по-своєму, показавши всьому світу власні фотографії в оголеному вигляді. Вони буквально підірвали інтернет-спільноту і привернули увагу західних ЗМІ. Провокація мала конкретну мету: її розцінили як удар по "насильству, расизму, лицемірству, широко поширеним сексуальним домаганням в єгипетському суспільстві", повідомляє NEWSru.com, посилаючись на італійську La Repubblica.

У захоплених "подвигом" 20-річної студентки західних журналістів є всі підстави вважати саме так: Магда Алія ель-Махді, що розмістила відверті фото в своєму блозі, підписала їх так: "Я маю право вільно жити в будь-якому місці... Я щаслива, коли відчуваю себе абсолютно вільною".

Магда, студентка американського університету в Каїрі, сама себе позиціонує як "прихильницю світського способу життя, вегетаріанку й атеїстку з 16 років". А ще вона "переконана феміністка". Вона виступає за свободу самовираження, бореться проти заборони на оголені моделі на факультеті образотворчих мистецтв, запроваджену в 1970-ті роки, а також проти зникнення оголених скульптур з археологічних об'єктів та з книжок.

Крім того, Магда відкрила сторінку в Facebook і запропонувала чоловікам фотографуватися в паранджі: "Так ви зрозумієте, як це, нехай навіть на час однієї фотосесії. Паранджа - результат релігійного і соціального гноблення, нав'язаного жінкам, яких вважають сексуальними об'єктами", - впевнена дівчина.

У провокаційній фотосесії в стилі ню бере участь вона сама - одягнена лише в ажурні чорні панчохи і червоні балетки, а також її друг - він голий, сидить на стільці і тримає в руці гітару. Одна з варіацій знімку в панчохах зроблена у вигляді "триптиха", де у Магди послідовно прикриті жовтою "цензурною" смужкою геніталії, рот і очі.

Варто зазначити, що в Facebook єгиптянка, крім свого справжнього імені, називає себе Лолітою. Очевидно, на фотографії вона намагалася постати саме в образі сексуально активної дівчинки-підлітка. При цьому блогерів по всьому світу особливо вразив той факт, що уродженка мусульманської країни не побоялася показати оголені фотографії під справжнім ім'ям, а не під ніком, як найчастіше роблять інтернет-користувачі.

Коментарі на сторінці єгиптянки в Facebook і Twitter здебільшого схвальні, проте є і такі, де висловлено занепокоєння. Один з користувачів назвав фото "відчайдушним актом соціально-політичного самогубства молодої жінки". На його думку, Єгипет повинен висловитися з цього приводу.

Одна жінка висловила заклопотаність тим, що провокація Магди може на майбутніх виборах зашкодити єгипетським ліберальним партіям. "Тепер багато хто визнає, що вони підтримують оголену натуру, це може позбавити їх шансу на виборах", - написала вона.

А деякі просто співчувають "загубленій дівчині". "Їй всього 20, а вона вже потрапила в таке становище. Це назавжди кине на неї тінь", - вважає один з блогерів.

Нагадаємо, раніше знімки, що з'явилися на сторінках французького видання журналу Vogue, викликали справжній шквал обурення по всій планеті. Громадськість обурила сексуальність, якою віє від фотографій 10-річної дівчинки.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 14634 | Додав: adminA | Теги: Магда Алія ель-Махді
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ