Сб, 2024-04-27, 02:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 13 » Єгиптяни і сирійці вимагають смерті для Мубарака і Асада
12:30
Єгиптяни і сирійці вимагають смерті для Мубарака і Асада
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Більшість єгиптян висловлюються за оголошення смертного вироку колишньому президентові Єгипту Хосні Мубараку, повідомляють "Вести.Ru" в суботу, 13 серпня.

Як показало опитування, проведене в Інтернеті міжнародною соціологічною організацією Yougov, що базується у Великобританії, 67 відсотків жителів республіки виступають за вищу міру покарання для Мубарака і лише 22 відсотки вважають її за дуже сувору.

Опитування проводилося в онлайн-режимі з 5 по 7 серпня серед 1012 єгиптян.

Найбільш негативне ставлення до екс-президента - серед молоді у віці від 18 до 24 років. У цій віковій групі за вищу міру покарання висловилися 77 відсотків опитаних. 48 відсотків респондентів назвали Мубарака "диктатором", а 46 відсотків - "корумпованим". 40 відсотків вважають, що колишній лідер країни був "союзником Заходу". 61 відсоток дотримується думки, що Мубарак спеціально прикидався хворим, щоб викликати співчуття до своєї долі з боку народу. Майже половина учасників опитування вважають, що армія повинна продовжувати грати важливу роль в політиці країни навіть після ухвалення нової конституції.

Мубарак після майже 30-річного правління пішов з посади президента 11 лютого 2011 року в результаті потужних народних виступів. 3 серпня в Каїрі над ним розпочався судовий процес. Екс-президентові, доставленому в зал суду на ношах, інкримінується участь в навмисному вбивстві протестуючих і розправах над ними в дні народних хвилювань в січні-лютому поточного року, а також в замовних вбивствах в період з 2000 по 2010 рік.

Як заявляє звинувачення, Мубарак особисто дав добро на використання бойових патронів проти мирних демонстрантів у ряді провінцій країни з метою збереження його режиму. Крім того, він разом з синами звинувачується в корупції, використанні службового положення і витраті держкоштів.

Судовий процес 3 серпня почався з кидання каменями. Прихильники і супротивники Хосні Мубарака, присутні біля Поліцейської академії, негайно почали з'ясовувати стосунки між собою. Три тисячі поліцейських і військовослужбовців, що знаходились по периметру Поліцейської академії, не могли втримати ситуацію під контролем.

"Вести.Ru" повідомляє, що екс-президент Єгипту Хосні Мубарак має намір розповісти світові про свої спогади, особисті таємниці і подробиці становлення кар'єри в книзі мемуарів, яка готується до виходу в одному з найбільших видавничих будинків США.

Участники протестів в Сирії вимагають страти президента Башара Асада

Учасники масових акцій протесту в Сирії вийшли 12 серпня на вулиці з гаслами, які вимагають стратити президента країни Башара Асада, повідомляє "Lenta.Ru" cо посиланням на "Аль-Джазіру" і AFP.

Традиційні демонстрації, на які сирійська опозиція збирається після п'ятничної молитви, пройшли в найбільших містах по всій країні, зокрема, в Дамаску, Алеппо, Хомсі, Хамі і Дейр-аз-Заурі. Повідомляється, що кількість сирійців, які вийшли на вулиці, сягала декількох десятків тисяч осіб.

Протестні виступи жорстоко розгонилися підконтрольними уряду силами правопорядку, які застосували проти демонстрантів вогнепальну зброю і сльозоточивий газ. Як повідомляє "Аль-Джазіра" з посиланням на очевидців і дані правозахисних організацій, при придушенні п'ятничних виступів по всій країні було убито 16 осіб.

У свою чергу, уряд Сирії оголосив про те, що сила була застосована проти "бандитських угрупувань, які провокували безлади".

Тим часом, як повідомляє Agence France-Presse, держсекретар США Хілларі Клінтон 12 серпня закликала світову спільноту підсилити економічний тиск на режим Башара Асада, зокрема, припинити покупки сирійської нафти і газу. Клінтон висловила надію, що Китай і Індія введуть економічні санцкії проти Сирії, а також закликала Росію припинити постачання зброї до Дамаску.

Масові демонстрації з вимогою демократичних перетворень проходять в Сирії з березня 2011 року. За даними правозахисних організацій, при придушенні акцій протесту загинули понад дві тисячі мирних жителів.

В Сирії під час антиурядових демонстрацій загинуло 16 осіб

За даними активістів сирійської опозиції, які добиваються відставки Президента країни Башара Асада, в п'ятницю, 12 серпня, в результаті зіткнень з правоохоронними органами в сирії загинули щонайменше 16 осіб, передає британська телерадіокорпорація Бі-Бі-Сі.

Найбільше число жертв - п'ять - опинилося в передмісті Дамаску Думі.

За цими ж даними, урядові війська відкрили вогонь по тисячах демонстрантів в місті Дейр-ес-Зор, а також вранці п'ятниці ввели танки і бронетранспортери в Хан-Шейхун.

Як повідомлялося раніше, в Сирії впродовж останніх чотирьох місяців проходять масові демонстрації протесту з вимогою проведення кардинальних реформ і відставки чинного Президента Башара Асада.

Протести почались в середині березня в місті Дераа на півдні країни, а потім перекинулися на інші регіони. За даними сирійських правозахисників, за цей час в зіткненнях з силами безпеки загинули понад 1,35 тисяч осіб, майже 3 тисячі осіб пропали без вісті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1192 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ