Чт, 2024-04-25, 18:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 13 » Єгипту пропонують конституцію на Корані
13:30
Єгипту пропонують конституцію на Корані
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Один з найбільш популярних кандидатів у президенти Єгипту заявив, що конституція повинна ґрунтуватися на Корані й шаріатському праві.

"Коран - наша конституція, Пророк - наш вождь, джихад - наш шлях і смерть в ім'я Аллаха - наша мета", - заявив кандидат у президенти країни від ісламського руху "Брати-Мусульмани" Мухаммед Мурсі, виступаючи з передвиборною мовою в суботу ввечері перед студентами Каїрського університету, передає РИА "Новости".

За його словами, саме зараз Єгипет, як ніколи, близький до перемоги ісламу на всіх рівнях держави.

"Зараз ми можемо встановити шаріат, тому що наша нація знайде благополуччя тільки в лоні ісламу й шаріату. Провідником цих цілей стануть "Брати-Мусульмани" і Партія волі й справедливості", - підкреслив Мурси.

Заборонений при Хосні Мубараку ісламський рух " Брати-Мусульмани" легалізувався в Єгипті після народного повстання в січні минулого року шляхом створення політичної Партії волі й справедливості.

Спочатку ісламісти демонстрували досить скромні амбіції на політичній арені Єгипту й ставили своїм максимальним завданням одержання однієї третини місць у Народних зборах (парламенті Єгипту). Від участі в президентських виборах на тому етапі "Брати" демонстративно відмовлялися.

Однак після парламентських виборів, коли ісламісти (Партія волі й справедливості й салафітська "Ан-Нур") одержали абсолютну більшість у законодавчих зборах, "Брати-Мусульмани" активно вступили в боротьбу за крісло глави держави.

Рух запропонував відразу дві кандидатури (основну й запасну) на президентську посаду, щоб гарантувати собі участь у голосуванні.

Основний кандидат "Братів-Мусульман" заступник верховного наставника асоціації Хайрат аш-Шатир був виключений ЦВК зі списку претендентів на президентську посаду у зв'язку з непогашеною судимістю.

Запасний кандидат ісламістів - 61-річний Мурсі у квітні минулого року був вибраний главою політичного крила "Братів-Мусульман" Партії волі й справедливості.

Інженер за освітою, Мурсі має парламентський досвід. В 2000-2005 році він був депутатом Народних зборів (нижньої палати парламенту Єгипту) і показав себе як активний опозиціонер до керівної на той час Національно-демократичної партії. Він виконував функції офіційного представника фракції "Братів-Мусульман" у парламенті.

Раніше Мурсі викладав в університеті міста Ез-Заказик, а також займався науковою працею в США.

Перший тур президентських виборів у Єгипті пройде 23 і 24 травня.

Передвиборна кампанія стартувала 30 квітня.

Останні опитування громадської думки показують, що найбільш популярним кандидатом на президентську посаду є колишній генеральний секретар Ліги арабських держав і екс-міністр іноземних справ Амр Муса.

Уважається, що за нього віддадуть голосу всі ті, хто виступає за стабільність у Єгипті, а також побоюється зростаючого впливу ісламістів на політичне життя країни. У той же час, Муса є найстарішим кандидатом - йому вже 76 років.

За новими правилами, за які проголосували єгиптяни на загальному референдумі в березні 2011 року, президент тепер буде обиратися не більше ніж на два терміни по чотири роки.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1070 | Додав: adminA | Теги: Корані, конституцію, Єгипту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ