Пт, 2024-04-26, 17:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 14 » Екіпажу літака президента Польщі не вистачило 5 секунд, щоб уникнути трагедії. ВІДЕО
15:45
Екіпажу літака президента Польщі не вистачило 5 секунд, щоб уникнути трагедії. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Польське видання Dziennik Gazeta Prawna опублікувало сенсаційні витяги з розшифровки "чорної скриньки" літака президента Польщі, що розбився під Смоленськом. Видання повідомило, що екіпажу літака не вистачило лише 5 секунд, щоб вирівняти лайнер і уникнути трагедії.
Судячи із записів, командир екіпажу капітан Аркадіуш Протасюк занадто пізно зрозумів, що літак перебуває близько до землі. А коли зрозумів, спробував екстрено перевести лайнер під злітний режим. Однак для переходу з посадкового режиму до злітного Ту-154М через особливості конструкції двигунів потрібно 10 секунд. У момент падіння лайнер встиг набрати лише 60% необхідної для зльоту потужності. Пілотам, по суті, не вистачило лише 5 секунд, щоб уникнути удару об землю, пише "Комсомольська правда".

Katastrofa w Smoleńsku. Nowe fakty

Після того, коли Аркадіуш Протасюк усвідомив, що різкий зліт літака неможливий і за мить станеться зіткнення із землею, він спробував посадити лайнер "на черево". Долю судна і його високопоставлених пасажирів вирішували буквально лічені миті, і командир судна працював у надзвичайно спресованому за часом режимі.

У результаті капітан задер ніс лайнера, щоб не увійти в землю "штопором". Це давало шанс на жорстку посадку літака. Але все ж на посадку, а не крах. Однак лайнер зачепив крилом дерево. Третина крила відломилися. І коли Ту-154М торкнувся хвостовою частиною землі, його закрутило навколо своєї осі. Двигуни відлетіли, літак розвалився на частини і спалахнув.

Обидві "чорні скринькки" з потерпілого катастрофу Ту-154М вже розшифровані. Експерти обох країн ведуть роботу над очищенням голосів людей, що перебували у момент трагедії в кабіні лайнера, від сторонніх шумів і з'ясуванням, кому конкретно могли належати ці голоси.

За матеріалами, що є у розпорядженні польських видань, під час катастрофи в кабіні літака Леха Качиньського перебувала стороння людина. За попередніми даними, це міг бути директор дипломатичного протоколу Міністерства закордонних справ Польщі Маріуш Казан. Окрім нього в кабіні Ту-154 були четверо членів екіпажу: командир, другий пілот, штурман і бортінженер.

Можливо, саме Казан пояснив пілотам, що запропоновані через сильний туман у районі Смоленська як запасні аеродроми для посадки лайнера - Вітебськ і Москва - не підходять, оскільки буде порушений офіційний протокол, і Лех Качиньський не встигне вчасно на заходи в Катинському лісі, де його чекали близько тисячі прибулих з Польщі членів сімей розстріляних у 1939 році офіцерів.

На початку травня польський телеканал Tvn24 стверджував, що голос належав жінці, проте польська прокуратура не підтвердила цієї інформації.

Крім того, Tvn24 повідомив, що генпрокурор Польщі Анджей Серемет не виключив фатального впливу на роботу приладів Ту-154М мобільних телефонів високопоставлених пасажирів. "Велика частина мобільних телефонів на борту літака була активна, принаймні на завершальному етапі польоту", - розповів Серемет.

Раніше польський генпрокурор заявив, що записи "чорних скриньок" літака президента Польщі будуть оприлюднені пізніше, ніж планувалося, через погану якість.

На відеозаписі з місця катастрофи чутно постріли. З'явилася версія, що це росіяни вбивають тих, хто вижив

В Інтернеті з'явився відеозапис авіакатастрофи, в якій загинули представники польської еліти. "Стверджується, що на цьому відеозаписі відображено, як озброєні люди, що говорили по-російськи, вбивають пасажирів через кілька хвилин після катастрофи", - пише The Daily Mail.

"Якийсь російський авіаційний експерт, який побажав залишитися анонімним, назвав відеозапис, де можна чути постріли, "зловмисною містифікацією", - повідомляє кореспондент Уїлл Стюарт, передає InoPressa.

Російська Генпрокуратура не дала офіційних коментарів до ролика. При цьому, пише видання, деякі російські джерела стверджують, що відеозапис поширюється українськими або грузинськими силами, щоб звести наклеп на Москву.

"Польські слідчі зажадали від російської сторони посилити охорону місця катастрофи і отримали дозвіл на його огляд самостійно", - говориться в статті.

Ніяких повідомлень про можливі кульові поранення у пасажирів не надходило, зазначає видання. "Втім, є непідтверджена інформація, що генпрокурор Польщі Анджей Серемет вважає, що відеозапис був зроблений на місці катастрофи", - пише газета.

Існує також конспірологічна теорія, ніби журналіст, який чи то зробив відеозапис, чи то мав його у своєму розпорядженні, був поранений ножем у Києві і незабаром помер, коли невідомі відключили йому апарат штучного дихання.

"За однією з російських версій, відеозапис був зроблений людиною, що мешкала по сусідству з місцем катастрофи, а пізніше кадри отримали хибну інтерпретацію: насправді мимовільно стріляла зброя охоронців президента, постріли були спровоковані пожежею", - пише газета.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1968 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ