Пт, 2024-04-19, 23:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 3 » Економічне диво від Азарова: в Україні будуть найнижчі податки в Європі
14:46
Економічне диво від Азарова: в Україні будуть найнижчі податки в Європі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

   Новий Податковий кодекс встановить в Україні один з найбільш інвестиційно привабливих режимів у Європі. Про це заявив сьогодні, 3 вересня, прем'єр-міністр Микола Азаров, представляючи проект Податкового кодексу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми встановимо низькі податки, напевно, найнижчі податки в Європі", - сказав він.

За словами прем'єра, пропонується значно спростити адміністрування податків, відмовитися від малоефективних податків.

"Але чітко говоримо, що ці зменшені податки повинні платити всі", - підкреслив Азаров.

Азаров повідомив, що уряд пропонує запровадити податок на нерухомість і оподатковувати понад 100 кв м нерухомості в місті і понад 200 кв м - у селі.

"Таким чином з-під цього податку виводиться, напевно, більш як 95% наших громадян. Приблизно. А 5% - ті, які мають великі квартири, великі будинки - платитимуть цю норму по 10 грн за 1 кв м", - сказав прем'єр.

При цьому Азаров не виключив збільшення даного податку в перспективі.

"Ось ми спочатку 10 грн за 1 кв м поставили. Якщо не сильно обтяжливою буде ця норма, можливо, і збільшимо трішки, зробимо її менш м'якою", - сказав він.

Також, за словами прем'єра, уряд пропонує обкладати доходи, отримані громадянами за депозитами на суму більш як 200 тис грн, 5%-м податком.

За його словами, доходи фізичних осіб розміром понад 10 мінімальних зарплат (в даний час - 888 грн, з 1 грудня - 922 грн) будуть обкладатися за прогресивною ставкою 17% при пласкій ставці 15%, що існує сьогодні.

Як зазначив Азаров, обидві норми викличуть суперечки, проте уряд відстоюватиме свою позицію.

У проекті Податкового кодексу також пропонується запровадити нульовий податок на додану вартість (ПДВ) для операцій з брухтом, зерном, технічними культурами і лісом, стимулюючи їх переробку в Україні.

"Не будуть платниками ПДВ юридичні, консалтингові і аудиторські фірми", - додав він.

Також Азаров підкреслив, що водночас ставка ПДВ знижуватиметься.

За його словами, планується перейти до автоматичного відшкодування податку і відновити пеню за затримку державою відшкодування ПДВ у розмірі 120% облікової ставки Національного банку України (в даний час - 7,75% річних).

Також прем'єр заявив, що має намір домагатися ухвалення парламентом Податкового кодексу для формування бюджету на 2011 рік на новій законодавчій базі.

"Я наполягатиму, і всі мої колеги, тут присутні і відсутні, члени уряду і фракції (Партії регіонів) наполегливо переконуватимуть Верховну Раду невідкладно розглянути його і прийняти, звести бюджет на новій податковій базі, щоб з 1 січня 2011 року запрацювали нові стимулюючі принципи податкової системи", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що це необхідно для швидкого здійснення економічних реформ.

"Ми йдемо на цю податкову реформу, на ці дуже серйозні ризики, розуміючи, що це безальтернативний шлях", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, 1 вересня Азаров повідомив, що урядова комісія завершила обробку пропозицій до проекту Податкового кодексу. "Робота над Податковим кодексом вступила в завершальну стадію. Урядова комісія вчора закінчила обробку більш як 5 тис пропозицій, які виникли в результаті дискусії, справді всенародної дискусії", - сказав Азаров.

Азаров зазначив, що уряд при доопрацюванні проекту Податкового кодексу керувався такими основними принципами, як зниження кількості податків, а також їх розмірів.

Прем'єр уточнив, що Податковий кодекс передбачатиме звільнення від податку частини прибутку, що спрямовується на оновлення виробництва, а також вперше запроваджується норма прискореної амортизації.

"Тому я вважаю, що ми маємо якнайшвидше прийняти Податковий кодекс, щоб з 1 січня ці нові правила гри, стабільні правила ігри, абсолютно ясні, орієнтовані на істотне прискорення економічного розвитку, а, відповідно, і соціального розвитку, набули чинності", - сказав глава уряду.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 3 серпня оприлюднив проект Податкового кодексу для його громадського обговорення. З документа після першого читання в парламенті зникли оподаткування доходів від депозитів і право регіонів отримувати частину податку на прибуток, а також змінився список видів діяльності, за яких можна платити єдиний податок.

Верховна Рада України 17 червня ухвалила у першому читанні проект Податкового кодексу, внесений на розгляд ВР Кабінетом міністрів. За це рішення проголосували 247 з 374 народних депутатів, зареєстрованих у сесійному залі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1140 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ