Сб, 2024-04-20, 11:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Травень » 18 » Економія, правила та російський слід - українські біженці у Німеччині
10:32
Економія, правила та російський слід - українські біженці у Німеччині
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/

Війна почалася 24 лютого. В той же день тисячі громадян тікали з України, рятуючись від смерті, яку принесла росія. Першими зустрічали наших біженців країни-сусіди, з якими ми ділимо кордон. А далі злякані українці роз'їжджалися світом, просивши притулку.

Німеччина одна із перших почала допомагати нашим біженцям, спростивши правила в'їзду та призначивши матеріальну допомогу кожному. На чиї гроші та в яких умовах там живуть наші громадяни, цікавилася журналістка Новини.LIVE.

Біженцям у Німеччині: на що можна розраховувати

У перші тижні війни мало хто обирав країну куди виїхати за принципом, як обирають країну для відпочинку. Наші громадяни масово перетинали кордон з країнами-сусідами, а на місці в ручному режимі вирішувалося де вони зможуть зупинитися та на яких умовах. З часом система стала зрозумілою, країни створили для українців свої програми.

У Німеччину до 31 серпня 2022 року українці можуть в’їхати без візи. Статус біженця їм нададуть навіть без заяви на отримання політичного притулку. Але наші там вже розповідають про нюанси, які чекатимуть на кордоні. Українка Віолетта Ханкевич, родом з Маріуполя, попереджає - варто відразу визначити ціль візиту.

"Ціль пересидіти війну це одне, а залишитися назавжди - інше. Залишитися дуже складно, у Польщі це зробити легше. Тут треба вивчити мову і мати гроші. В Німеччині нічого не дається просто так, все вдвічі дорожче ніж в Україні. Так, дають місячну соціальну допомогу, але її вистачить на тиждень”, - розповіла біженка.

Нині допомога українцям в середньому складає 370 євро на місяць, це якщо особа приїхала одна. Якщо пара - то їм близько 450 євро на двох. Але сума може бути меншою, якщо у родини є свій дохід, це ретельно перевіряють. Соціальних грошей вистачить на їжу, не більше. Однак українці не скаржаться, адже з іншим їм допомагають громадяни Німеччини.

"Я приїхала з маленьким рюкзаком, одягу не було. Поселилася у знайомих в маленькому місті Гревенброх. Коли тут люди дізналися про біженку з України, то принесли все необхідне на перший час. А одна сім’я наполягла на тому, щоб забрати мене до себе, бо мали вільну кімнату. Живу тепер у них, возять мене з собою на прогулянки та в гості, дуже люб’язні та добрі", - розповіла нам українка Дар’я Нефьодова.

Нині вона вчить німецьку мову, щоб влаштуватися на роботу і оплачувати кімнату. Пояснює, що з орендою квартир дуже важко і дорого. В Україні дівчина працювала в комунікаційній сфері, але знайти роботу за професією там поки не вдається. Перший бар'єр - мова, другий - підтвердження диплому про вищу освіту. З останнім українцям обіцяють спрощення процедури.

Щодо буденного життя в Німеччині, то якісь "бонуси" українці для себе знайти можуть. В неділю вхід в музеї коштує всього 1 євро, в деяких магазинах продукти для українців продають зі знижкою, транспорт по місту безкоштовний, але за швидкісний доведеться платити.

Один із операторів надає українцям по паспорту мобільні картки з безлімітним інтернетом та безкоштовними дзвінками на українські номери.

Нюанси життя в Німеччині

Перетнувши кордон не варто забувати, що на вас чекає зовсім інший менталітет. Німці люблять дотримуватися правил, поважають їх і не терплять, якщо їх порушують. У них все має бути заплановано, вчасно. Вони не люблять запізнень. Та показують свій характер і українці.

"Один німець пригрів маму з дитиною у своєму домі, але потім знайшов для них квартиру. Вони сказали, що вона недостатньо комфортна. Він про це обурено розповідав всім своїм друзям", - поділилася з нами українка.

Трапляються і випадки, коли наші громадяни вміло приховують свій дохід на банківських картках, щоб отримати якомога більшу соціальну допомогу від Німеччини.

Ще один нюанс - жити вам доведеться в середовищі, де є росіяни. 9 травня рашисти святкували день перемоги у берлінському Трептов-парку. Почувши українську мову вони напали на наших журналістів. Берлінська поліція у цей час показала свою бездіяльність.

Виходить, що українці не знайдуть безпеку навіть за кордоном, якщо там є російський слід. Найкраще - вдома, для когось навіть під кулями. Однак ті, хто вже осідають за кордоном, зізнаються - показником для повернення додому є перемога.

Загалом, перечекати в Німеччині кінець війни розраховуючи лише на соціальну допомогу можна. Але таке життя буде дуже економним. Якщо хочеться не існувати, а жити на повну наскільки це можливо, то треба працювати або мати фінансову подушку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 529 | Додав: adminA | Теги: рф слід, Економія, правила, Німеччина, українські біженці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ