Чт, 2024-03-28, 20:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 14 » Економіка Китаю обійшла японську і стала другою в світі після США
11:09
Економіка Китаю обійшла японську і стала другою в світі після США
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Уперше в сучасній історії економіка Китаю обійшла японську і стала другою в світі після США. Такі цифри містили опубліковані дані про валовий внутрішній продукт Японії за четвертий квартал 2010 року і за весь рік, передає Бі-Бі-Сі.

Наприкінці 2010 року японський внутрішній валовий продукт ВВП становив 5,474 трильйона доларів. Китайський ВВП наблизився до 5,8 трильйона доларів. Удар по японській економіці завдало зниження експорту та споживчого попиту, тоді як Китай далі переживає бум промислового виробництва.

Згідно з прогнозами експертів, з такою динамікою зростання Китай "переросте" США протягом десяти років. Згідно з останніми даними, оприлюдненими в Токіо, за останні три місяці 2010 року ВВП Японії скорочувався на 1,1% в річному обчисленні, а порівняно з попереднім кварталом зниження становило 0,3%.

Уперше за п'ять кварталів економіка країни скоротилася, що було пов'язано з падінням попиту і на внутрішньому ринку, і на товари експорту, зазначають аналітики. З початку року попит відновився, пояснюють експерти, але чекати істотного поліпшення економічної ситуації Японії не варто.

"Основними причинами скорочення є завершення державних заходів зі стимулювання економіки і негативний попит на зовнішньому ринку", — стверджує Такеші Мінамі, головний економіст дослідницького інституту Норінчукін.

1990-ті роки в Японії отримали назву "втраченого десятиліття". У попереднє десятиліття економіка країни бурхливо розвивалася, експортні товари, такі як автомобілі й електроніка, мали попит у всьому світі, й на піку економічне зростання становило більш як 7% на рік. Однак це призвело до спекулятивного зростання на фондових ринках і ринку нерухомості, а до початку 1990-х років мильні бульки лопнули.

Останнім часом намітилися деякі ознаки економічного пожвавлення, але споживчий попит, як і раніше, залишається слабким, а населення Японії неухильно старіє. Утім, за показником ВВП на душу населення Японія, як і раніше, далеко випереджає Китай.

"Середній ВВП на душу населення в Китаї — близько 4500 доларів, а в Японії — приблизно 40 тисяч доларів", — говорить Том Міллер з пекінської консалтингової компанії GK Dragonomics. За його словами, в найближчі 10 років можна чекати, що Китай наздожене за обсягом ВВП США. Однак зростання буде поступово сповільнюватися, оскільки такі темпи сприяють інфляції, а на ринку нерухомості в Китаї почала утворюватися булька, попереджають економісти.

Зростання економіки Китаю за підсумками 2010 р. становить 10,3%, що перевищило очікування аналітиків, які прогнозували даний показник на рівні 8%.

Основні проблеми Китаю - інфляція й низька якість товарів. Китайські лідери пообіцяли зберегти темпи економічного росту в 2011 році, водночас намагаючись стримати інфляцію.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 944 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ