Сб, 2024-04-27, 04:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 9 » Економіка України дожене швейцарську у 2040 році - Яресько
10:17
Економіка України дожене швейцарську у 2040 році - Яресько
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Базовий прогноз Міжнародного валютного фонду щодо росту українського ВВП становить 4% в рік, що дозволить українській економіці досягнути рівня швейцарської до 2040 року. Про це під час засідання уряду заявила міністр фінансів Наталія Яресько, передає "Інтерфакс-Україна".

"Слід зазначити, що при такому сценарії (4% реального росту ВВП) наш ВВП зросте з теперішніх 84 млрд доларів США до 600 млрд доларів США в 2040 році. А це рівень добробуту такої країни як Швейцарія на сьогоднішній день", – сказала вона.

Яресько вчергове запевнила, що досягнені з кредиторами умови реструктуризації зовнішнього боргу України є для неї вигідними за будь-яких варіантів розвитку економічної ситуації.

"Таким чином, це ситуація win-win і для нашої країни, і для кредиторів. Завдяки нашій угоді України отримає значне фінансове полегшення та зможе швидше повернутися до сталого економічного життя", – сказала міністр.

Згідно з даними Світового банку, ВВП України на душу населення в 2014 році становив 2,91 тис дол, тоді як Швейцарії - 84,7 тис дол. Цього року очікується падіння ВВП України на душу населення до 2 тис дол.

Яресько нагадала, що досягнуті зі спеціальним комітетом кредиторів умови реструктуризації припускають, що натомість списання 3,8 млрд дол з 193 млрд дол і відстрочки погашення на чотири роки кредитори пропорційно своїй частці отримають 20-річні інструменти відновлення вартості (value recovery instruments, VRI) - державні деривативи, платежі за якими можуть здійснюватися в 2021-2041 рр. у грошовій формі в доларах США в залежності від динаміки зростання реального валового ВВП України відповідно за 2019-2039 рр. Якщо приріст ВВП за рік буде нижче 3%, виплат по паперах не буде. У випадку, якщо приріст реального ВВП складе від 3% до 4%, виплата по паперах складе 15% перевищення показника ВВП над 3%, а якщо понад 4% - ще плюс 40% перевищення показника ВВП над 4%.

Зазначені умови по VRI діятимуть тільки після того, як номінальний ВВП України досягне 125,4 млрд дол (поточний прогноз МВФ за показниками ВВП на 2019 в доларах США, що є еквівалентом 3,183 трлн грн за курсом поточного прогнозу), тоді як, згідно прогнозами МВФ, ВВП України за підсумками 2015 року становитимуть 84,3 млрд дол. Крім цього, в 2021-2025 рр. виплати по VRI будуть обмежені 1% ВВП.

"Наша економіка має 10 років для виходу на новий якісний рівень ВВП для продовження стійкого зростання", - підкреслила Яресько, коментуючи ці умови.

Вона додала, що при сценарії щорічного зростання ВВП в 4% сума платежів по деривативів буде нижчою, ніж вартість списаного боргу з урахуванням можливих відсотків.

Глава Мінфіну також зазначила, що нові папери стануть інструментом зацікавленості кредиторів у зростанні української економіки та інвестуванні в неї.

Раніше повідомлялось, що доходну частину загального фонду державного бюджету України за підсумками 8 місяців цього року перевиконано на 24,6 млрд грн, заявила міністр фінансів України Наталія Яресько на засіданні Ради фінансової стабільності.

"Завдяки активним діям уряду і Національного банку на сьогодні ми змогли посилити фінансову спроможність нашої країни. Зокрема, ми маємо позитивні тенденції у виконанні державного бюджету. За підсумками 8 місяців цього року доходну частину загального фонду державного бюджету перевиконано на 24,6 млрд грн", - сказала Яресько.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: 2040 р, яресько, економіка України, швейцарська
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ