Пт, 2024-04-26, 14:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 27 » Екс-міністра Луценка заарештовано. ВІДЕО
15:43
Екс-міністра Луценка заарештовано. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка взято під варту терміном на 2 місяці. Такий запобіжний захід йому обрав у понеділок Печерський райсуд Києва. Віддати Луценка на поруки суд відмовився.

Його захист має три дні на подачу апеляції. Крім того, суд поновив досудове слідство у справі екс-голови МВС, повідомляє "Українська правда".

У Генпрокуратурі стверджують, що Луценка затримано у зв'язку з небажанням знайомитися з матеріалами кримінальної справи щодо нього, а також необхідністю змінити йому запобіжний захід на арешт. Про це у понеділок на брифінгу в Києві сказав керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

"Він затриманий за звинуваченням у здійсненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 365 і ч.5 ст.191. Це обвинувачення йому було пред'явлено 13 грудня... Юрій Віталійович до сьогодні уникав виконання вимог (про необхідність ознайомлення з матеріалами справи). Ми попереджали його, що якщо він буде затягувати ознайомлення, йому буде змінено запобіжний захід. Відповідно, його й затримали вчора", - сказав Бойченко.

Керівник прес-служби додав, що в понеділок слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури звернувся в Печерський суд, щоб змінити Луценку запобіжний захід у вигляді арешту.

Він наголосив, що в даний час проходить судове засідання з розгляду цього подання Генпрокуратури. За словами Бойченка, Луценка затримано не за новим звинуваченням за ч.3 ст. 64, а саме в зв'язку з небажанням ознайомитися з матеріалами справи про перевищення повноважень і розтрату коштів.

Коментуючи інформацію самого Луценка про те, що його нібито затримали в рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка, Бойченко нагадав: "Порушено ще одну кримінальну справу щодо нього, але дотепер відбуваються першочергові слідчі дії, і ми не можемо говорити про цю справу - ч.3 ст. 364".

Говорячи про обвинувачення Луценка на адресу Генпрокуратури про те, що слідчі не надають йому в повному обсязі матеріалів для ознайомлення, Бойченко сказав: "Це неправда, йому пред'явлено матеріали кримінальної справи з повним описом усіх томів кримінальної справи. Він (Луценко) почав фотографувати, а йому не дозволено було це робити. Ми зробили зауваження, але він проігнорував".

Відповідаючи на запитання, чи розраховує Генпрокуратура, що Луценко, перебуваючи під вартою, швидше ознайомиться з матеріалами справи, Бойченко сказав: "Йому ж необхідно буде чимось займатися з ранку до вечора. Я думаю, що він прочитає швидко". При цьому Бойченко наголосив, що "власне, для ознайомлення з матеріалами справи він і був затриманий".

Керівник прес-служби повідомив, що якщо подання Генеральної прокуратури про обрання запобіжного заходу Луценку у виді утримання під вартою буде задоволено, то екс-міністр перебуватиме під арештом 2 місяці. "Якщо він за ці 2 місяці прочитає, та справа піде в суд", - додав Бойченко.

Крім того, він відзначив, що в рамках розслідування нової кримінальної справи щодо Луценка за ч.3 ст.364 не буде потреби в обранні запобіжного заходу, оскільки він на той момент уже буде обраний.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1134 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ