Пт, 2024-04-26, 14:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 28 » Екс-посол Панами заявив про смерть Чавеса. У Венесуелі - заворушення
09:29
Екс-посол Панами заявив про смерть Чавеса. У Венесуелі - заворушення
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Колишній посол Панами при Організації американських держав Гільєрмо Кочес заявив, що, за його даними, у президента Венесуели Уго Чавеса нібито ще два місяці тому сталася смерть головного мозку. Днями, за словами Кочеса, Чавеса у зв'язку з відсутністю надії на відновлення лікарі відключили від апарату штучного дихання.

В інтерв'ю колумбійському телеканалу NTN24 Кочес повідомив, що мозок венесуельського лідера помер 30 або 31 грудня минулого року. У "рослинному" вигляді Чавеса недавно доставили з Гавани, де йому робили операцію з видалення ракової пухлини, в Каракас, тому що влада не хотіла відключати його від апарату життєзабезпечення на Кубі.

"Президента, швидше за все, відключили від апаратів, що підтримують його життя, чотири дні тому", - сказав політик в минулу середу.

"Я закликаю уряд Венесуели довести, що я говорю неправду, показавши президента Чавеса", - заявив екс-посол. На думку Кочеса, народу треба повідомити правду про справжній стан Чавеса. Політик вважає можливим оголосити про нові президентські вибори у Венесуелі найближчим часом. Але влада обманює Венесуелу і весь світ, зазначив він.

Гільєрмо Кочес був звільнений з поста посла 17 січня 2013 після суперечливих заяв щодо ситуації в Венесуелі. Зокрема, він розкритикував Організацію американських держав у зв'язку зі згодою з рішенням венесуельської влади про перенесення дати вступу на посаду Чавеса.

Як відомо, Уго Чавес протягом двох місяців в черговий раз проходив курс лікування на Кубі після операції. Причому за весь цей період президента жодного разу не показали по телебаченню. Минулого тижня стало відомо, що він доставлений у військовий госпіталь Каракаса з Гавани. Тоді ж були опубліковані фотографії, на яких президент лежить в палаті, зображений з двома доньками.

У минулу п'ятницю влада офіційно визнала, що тенденція лікування післяопераційного ускладнення в Уго Чавеса "несприятлива", однак про смерть мозку мови, природно, не йшло.

Тим часом венесуельські студенти продовжують акції протесту, вимагаючи від влади надати правдиву інформацію про стан здоров'я Чавеса і оголосити його "абсолютно відсутнім" для проведення нових виборів. Напередодні від 10 до 15 опозиційно налаштованих студентів отримали поранення при спробі прикувати себе до дверей Верховного суду.

Поліція кийками жорстко розігнала мітингувальників, блокувавши всі підходи в Верховному суду потрійним кордоном. Після розгону студенти намагалися організувати мітинг на прилеглих до суду вулицях, проте правоохоронці застосували проти них гумові кулі і сльозогінний газ.

У жовтні 2012 року Уго Чавес був обраний президентом Венесуели на новий шестирічний термін, однак інавгурація поки що не відбулася через його хворобу. Згідно з конституцією країни, він повинен був прийняти присягу до 10 січня першого року нового терміну. Оскільки на той момент Чавес проходив курс лікування в Гавані, венесуельська опозиція запропонувала провести нові вибори. Однак Верховний суд країни дозволив перенести вступ на посаду на невизначений термін.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1034 | Додав: abel | Теги: Венесуела, смерть, заворушення, уго чавес
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ