Чт, 2024-04-18, 21:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 13 » Експерти назвали три варіанти розблокування Ради
10:55
Експерти назвали три варіанти розблокування Ради
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Верховна Рада заблокована з 5 лютого - опозиційні депутати цілодобово чергують біля трибуни і президії, вимагаючи від більшості ввести сенсорну кнопку і забезпечити персональне голосування депутатів. В опозиції впевнені, що якщо парламент не зможе запрацювати протягом 30 днів, президент скористається правом розпустити Раду. У фракції ПР не виключають: такий варіант можливий. Термін закінчується 7 березня, пише "Сегодня".

Поки що і опозиція, і влада не йдуть на поступки. Політолог Володимир Фесенко пояснює це тим, що обидві сторони ведуть боротьбу за психологічне домінування в Раді.

"Опозиція, не маючи переваги в голосах, намагається нав'язати свою волю. А більшість не хоче їм поступатися, оскільки не хоче демонструвати свою слабкість. Ця боротьба за домінування і створила нинішню патову ситуацію", - сказав експерт.

Не стане більшість і проводити засідання в іншому приміщенні, як це було в 2000 році, за часів Кучми. "Це несерйозно", - сказав про такий варіант перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

У такому випадку залишається два способи вирішення проблеми. Перший - влада й опозиція знайдуть компроміс. "Більшість погодиться на персональне голосування. Але проводитися воно буде не "сенсорною кнопкою", як вимагає опозиція, а якимось іншим чином. Вийде, що виграли обидві сторони. Але прийдуть до угоди ближче до дати, коли закінчуються 30 днів", - каже політолог Сергій Таран.

Другий варіант - це силове розблокування роботи Ради. "Але щоб акція перехоплення була успішною, вона повинна бути раптовою, щоб 15-20 опозиціонерів у президії не встигли нічого зробити", - говорить Фесенко. Він вважає, що така спроба може відбутися на початку березня, після проведення в кінці лютого саміту Україна-ЄС, щоб не махати кулаками перед європейцями.

"Регіонали" придумали і третій спосіб розблокування - заявили, що треба провести перевибори виключно за мажоритарною системою. У мажоритарника вище ступінь відповідальності перед виборцями, пояснив "регіонал" Володимир Олійник.

"Упевнений, що в ПР наполягають на мажоритарці тому, що там перемагають або "грошові мішки", або кримінал, залякувати людей", - каже нардеп від "Батьківщини" Андрій Павловський.

"Наша пропозиція - це "холодний душ" для опозиції. Раз не хочуть домовлятися - введемо мажоритарку, і не буде в парламенті більше таких дурниць. У нас вистачить сил для того, щоб розблокувати Раду на п'ять хвилин і проголосувати за нову редакцію закону про вибори", - сказав Чечетов.

Опозиція бійки не боїться. "Нинішній парламент - це вже не той хлопчик для биття, яким він був у минулому скликанні. На силові дії буде нормальна чоловіча реакція", - запевняє депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк.

За його словами, до перевиборів вони теж готові: "На цей раз ми не повторимо помилку і виставимо в округах єдиного кандидата від усіх трьох опозиційних сил. У ПР не вийде їх виграти".

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування. Зазначимо, що політологи впевнені: що далі "регіонали" затягують питання про кнопкодавство, то більше плюсів заробляє опозиція.

6 лютого голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що парламент почне роботу 19 лютого. 7 лютого лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив сподівання на це, а 8 лютого "регіонал" Володимир Олійник заявив, що не виключає, що 19 лютого представники більшості розблокують Верховну Раду силоміць.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що Верховна Рада України найближчим часом почне ефективну роботу, закривши "кнопкове питання".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: експерти, варіанти розблокування Ради
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ