Чт, 2024-03-28, 20:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 19 » Експерти про зустріч з президентом: Яценюк покаже, що крутий
10:22
Експерти про зустріч з президентом: Яценюк покаже, що крутий
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
19 червня глава держави Віктор Янукович запросив на зустріч в Адміністрацію президента керівників парламентських фракцій і голову Верховної Ради на середу, 19 червня. "Батьківщина" вже передала президентові шість питань для обговорення під час зустрічі.

Водночас лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко заявив, що не бачить сенсу у зустрічі президента з керівниками фракцій та головою парламенту, яка запланована на середу в Адміністрації президента, оскільки вона має відбутися в стінах парламенту.

"Насправді йти до президента треба із пакетом вимог. Кожен із лідерів опозиційної фракції йде на своєрідний аукціон, тобто йде, щоби набрати бали для себе та своєї політичної сили. Йти на зустріч із критикою — мало, треба приносити альтернативний проект, бачення, що би давало вихід не лише лідеру партії, а країні в цілому", - розповів в інтерв'ю Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько.

"Цей похід повинен започаткувати щомісячний брифінг із лідерами парламентських фракцій. Це буде корисно і для політичної системи, і для кожної політичної сили. І це сформує додатковий інформаційний канал для самого Януковича. А він свідомий того, що йому ця зустріч потрібна не менше від опозиції. Важливо, що якщо опозиційні сили погоджуються на зустріч, то вони повинні дати суспільству якийсь приклад, урок. Якщо цього не буде, а буде зустріч заради сварки, то це ліквідує правила гри", - зазначає експерт.

"Доки невідомий сценарій зустрічі, доти неможливо говорити про неї. Є, звичайно, традиційна жуйка з боку опозиції — вибори в п'яти проблемних округах за їхніми правилами, вибори в Києві, свобода Тимошенко, але вони не мають жодної економічної пропозиції. Варто зауважити, що заява Кличка про небажання проведення зустрічі в Адміністрації президента — це гра, і м'яч у воротах Яценюка. Щодо Тягнибока, то він не вписується в трійку, не дивно, що від нього відмовились навіть найкрутіші політтехнологи Партії регіонів", - зауважує експерт.

Цибулько не впевнений, що зустріч стане переломною точкою у відносинах влади та опозиції.

"Насправді це, в першу чергу, позитивний сигнал Європі, що діалог починається, що сторони не відвернулися остаточно одна від одної. Коли мова заходить про егоїзм, це одна справа, а коли про перспективи держави - українські політики здатні переступити через власне его. Принаймні згода сторін зустрітися — вже їхня маленька перемога.

Погребинський: на зустрічі з Януковичем Яценюк надує щоки та показуватиме, що він крутий

На зустрічі із президентом Віктором Януковичем опозиційні лідери будуть показувати, що вони щось вимагають, тому саме вони матимуть найбільше користі від неї. Про це сказав директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"Відбудеться зустріч чи ні – ще невідомо, хоч і запланована на середу. Кличко ж сказав, що не піде на неї. Думаю, що таки відбудеться", - міркує Погребинський.

Окрім того, на його думку, опозиційні лідери лише виграють від цієї зустрічі.

"Очевидно, що для Тягнибока зустріч ця дає додаткову легітимізацію його політичної сили та можливість говорити, що він зустрічається із президентом України – це для нього важливо", - пояснив він.

Також політолог зауважив, що "щодо Яценюка, то там складніша ситуація, оскільки там багато є претензій до нього, і що нібито він веде переговори із Банковою".

"Але загалом, він буде намагатися використати зустріч на свою користь та буде надувати щоки. Це звичайна модель поведінки Яценюка, він буде показувати, що він крутий. Намагатиметься говорити відповідним тоном із президентом", - підкреслив Погребинський.

"Від зустрічі більше користі – для опозиції. Те, що президент погодився із ними зустрітися, додає їм ваги. Вони блокують парламент, не можуть домовитися, йдуть до президента. А буде виглядати, що президент готовий вислухати їхні вимоги. Які ще вимоги? У вас меншість, вас треба в ній і вчитися працювати", - наголосив експерт.

Водночас директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень підкреслив, що не бачить "підстав для такої зустрічі, а те, чому він погодився, то, мабуть, хтось йому радить".

"Швидше за все, його переконують, що він - миротворець, що має виглядати як людина, яка готова йти на переговори. Якщо вони ставлять запитання, на які президент не готовий відповісти, то навіщо така зустріч? Важко сказати", - резюмував Погребинський.

Експерт дорікнув президенту за некомунікабельність і непублічність

Важко назвати ще якусь країну, крім України, де президент так довго уникав зустрічі з опозицією і продовжує уникати спілкування із журналістами. Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав політолог Сергій Таран.

Зокрема, Таран зазначив, що за кордоном глави держав, навпаки, використовують публічні зустрічі для того, щоб збільшити власну підтримку.

"Дуже важко назвати країни у світі, де президент не хотів зустрічатися з опозицією. Це абсурд. Але це питання не тільки опозиції торкається, це вже певний стиль, який торкається не лише політики", - зауважив експерт.

Він акцентував увагу на тому, що президент Янукович проводить прес-конференції з журналістами рідше ніж раз на рік. "Це ненормально. Тому що у громадян є багато питань, про які треба говорити. Можна зустрічатись і під час різних форумів, аби дати можливість з людьми поспілкуватися. Це нормально, і так робиться в усьому світі", - підкреслив Таран.

"Ба більше, президенти, навпаки, використовують будь-яку можливість поговорити з людьми, тому що це додає їм популярності. У нас же президент не любить спілкуватися. Сам Віктор Янукович на прес-конференції сказав, що це не його", – додав політолог.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1055 | Додав: adminA | Теги: зустріч, президентом, експерти, Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ