Чт, 2024-03-28, 11:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 12 » Експорт пшениці в Мінагропроді вирішили обмежити
10:38
Експорт пшениці в Мінагропроді вирішили обмежити
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Щомісячний експорт пшениці з України, починаючи з листопада-грудня поточного року, не буде перевищувати 100 тис тонн, вважає директор департаменту економічного розвитку аграрного ринку Міністерства аграрної політики і продовольства Сергій Кваша, передає "Інтерфакс-Україна".

"Виконати ті контракти, які були підписані, і, починаючи з листопада-грудня, пшениця буде продаватися (на експорт - ред.) по 50-100 тис тонн максимум на місяць", - сказав він.

За даними міністерства, експорт цієї культури в липні становив 369,2 тис тонн, у серпні - 931,3 тис тонн.

Кваша нагадав, що на початку вересня Мінагропрод і зерноторговельні компанії, які працюють на внутрішньому ринку, досягли домовленості про те, що останні перенесуть акцент з експорту пшениці на продаж інших культур - ячменю і кукурудзи.

"Ми вважаємо, що обсяг контрактів, укладених щодо пшениці, на сьогодні досить великий, і ми їх (зернотрейдерів - ред.) закликали до того, щоб зупинити експорт цієї позиції", - сказав він.

Директор департаменту висловив сподівання, що учасники ринку виконають узяті на себе зобов'язання щодо вивезення з країни в поточному МР не більше ніж 4 млн тонн пшениці. Чиновник зазначив, що обумовлені з експортерами обсяги можуть бути переглянуті наприкінці жовтня, коли буде відома ситуація щодо врожаю кукурудзи.

Кваша припустив, що з урахуванням нинішніх темпів експорту Україна може вивезти запланований обсяг пшениці до лютого 2013 року. При цьому, за його словами, учасники ринку будуть самі розподіляти між собою обсяги експорту в рамках встановлених квот.

"Меморандум дає можливість одній і другій стороні у разі необхідності провести чергові збори, щоб скоригувати позиції", - додав він.

Міністерство аграрної політики та продовольства України і зерноторговельні компанії, що працюють на внутрішньому ринку, досягли домовленості про те, що в поточному МР з країни буде вивезено не більше ніж 19,4 млн тонн пшениці, ячменю і кукурудзи.

Україна станом на 7 вересня експортувала 3,76 млн тонн зерна, зокрема 1,67 млн тонн пшениці (з них 1,19 млн тонн продовольчої, 0,48 млн тонн - фуражної), 0,87 млн тонн ячменю, 1,18 млн тонн кукурудзи.

Експорт зерна з України у липні 2012 року становив 1,207 млн тонн, що більш ніж удвічі перевищує показник за аналогічний період 2011 року. Такі дані повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства. За даними відомства, в липні експорт пшениці становив 369,2 тис тонн, зокрема продовольчої – 241,8 тис тонн, ячменю – 47,9 тис тонн, кукурудзи – 787,9 тис тонн.

За прогнозами Мінагропроду, загальний експорт в 2012/2013МР з урахуванням продуктів переробки, а також інших зернових та зернобобових культур може сягнути близько 21 млн тонн.

В Українській зерновій асоціації заявляють, що експорт зерна з України в поточному маркетинговому році (МР, липень 2012 р. - червень 2013 р.) може становити 20 млн тонн.

Прем'єр-міністр Микола Азаров неодноразово заявляв, що експорт зерна з України обмежуватися не буде. Він запевнив, що обсяги нового врожаю, а також запаси зерна дозволяють говорити про гарантування продовольчої безпеки повною мірою на внутрішньому ринку, і це дасть змогу Україні експортувати зерно.

Утім, наприкінці липня Міністерство аграрної політики і продовольства України та представники громадських організацій, які об'єднують, зокрема, виробників і експортерів зернових, домовилися визначати та узгоджувати обсяги експорту зерна на 2012/2013 маркетинговий рік (МР, липень - червень).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: експорт пшениці, Мінагропроді
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ