Пт, 2024-03-29, 09:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 25 » Еквадор визнав Палестинську автономію як незалежну державу в межах 1967 року
13:38
Еквадор визнав Палестинську автономію як незалежну державу в межах 1967 року
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Еквадор визнав Палестинську національну автономію (ПНА) "як вільну і незалежну" державу в межах 1967 року. Про це повідомило в суботу в комюніке еквадорське Міністерство закордонних справ, передає http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21.

 

Таким чином, Еквадор пішов за прикладом сусідніх Аргентини, Болівії і Бразилії, які оголосили про визнання раніше в цьому місяці. Влада Уругваю і Чилі заявили, що мають намір це зробити найближчим часом.

 

"Президент Республіки Рафаель Корреа підписав 24 грудня офіційне визнання урядом Еквадору палестинської держави як вільної і незалежної в межах 1967 року", - говориться в документі.

 

Палестинський керівник Махмуд Аббас привітав рішення еквадорського колеги, високо оцінив двосторонні відносини між Палестиною та Еквадором, а також позицію цієї країни в підтримку палестинських національних прав і права палестинського народу на створення своєї незалежної держави.

 

Під час недавньої поїздки по країнах Латинської Америки Махмуд Аббас звернувся з проханням до голів цих країн визнати палестинську державу в межах 1967 року.

 

Як повідомило МЗС Палестинської національної адміністрації, в грудні Бразилія, Аргентина і Болівія направили офіційні листи з визнанням палестинської держави на окупованих Ізраїлем палестинських територіях, ряд інших країн світу підвищили рівень палестинської дипмісії до посольств.

 

Раніше в п'ятницю Аббас зідзвонився з еквадорським колегою Рафаелем Корреа, поставив його до відома про останні події і положення мирного процесу, який загальмувався в кінці вересня через "ізраїльську непримиренність щодо припинення будівництва в поселеннях" на території Західного берега річки Йордан і Східного Єрусалиму. Палестинці хочуть зробити його своєю столицею, всупереч оголошенню Ізраїля про Святе місто як про "вічну і неподільну столицю" єврейської держави.

 

Нинішній переговорний процес між Ізраїлем і Палестиною почався в 1993 році. Палестинці сподіваються, що ізраїльтяни виведуть свої війська з окупованих після війни 1967 року територій - Західного берега річки Йордан, сектора Газа і Східного Єрусалиму. На цій території ПНА хоче створити палестинську державу зі столицею в Східному Єрусалимі.

 

Однак Ізраїль відмовляється повернутися до прикордонних ліній 1967 року і не бажає розглядати питання про Єрусалим, який він оголосив своєю "вічною і неподільною столицею".

 

В даний час палестино-ізраїльські мирні переговори буксують через відмову уряду Ізраїлю згорнути поселенську діяльність на окупованих територіях, з чим палестинці пов'язують свою подальшу участь у мирному вирішенні конфлікту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1197 | Додав: Vox_Populi
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ