Чт, 2024-03-28, 15:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 19 » ЄС ризикує втратити 100 мільярдів євро якщо санкції проти РФ збережуться до кінця року - австрійські експерти
16:10
ЄС ризикує втратити 100 мільярдів євро якщо санкції проти РФ збережуться до кінця року - австрійські експерти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Запроваджені проти режиму Володимира Путіна міжнародні економічні санкції можуть коштувати Євросоюзу 2 млн робочих місць та 100 млрд євро збитків, йдеться в дослідженні Австрійського інституту економічних досліджень (Wifo).

"Занепад експорту, який ми спостерігаємо в найгіршому вигляді з осені минулого року - це реальність сьогодення. Якщо ситуація докорінно не зміниться, ми зіткнемося з найбільш песимістичним сценарієм", - цитує NEWSru.com з посиланням на німецьку газету Die Welt одного з авторів дослідження Олівера Фрітца.

Найсильніше від антиросійських санкцій постраждає Німеччина, втрати якої експерти оцінюють в 27 млрд євро: за найгіршого сценарію продуктивність її економіки може впасти на процентний пункт. Окрім того, країна може втратити 500 тисяч робочих місць. Приблизні втрати Італії можуть скласти 200 тисяч робочих місць й 0,9 процентних пунктів, Франції - 0,5 процентних пункту та біля 150 тисяч робочих місць.

Єврокомісія оцінює наслідки антиросійських санкцій як "відносно незначні і легко керовані", зазначають австрійські експерти. Цю розбіжність в позиціях економісти пояснюють тим, що "ЄК оперує короткостроковими оцінками, а експерти Wifo виходять з того, що негативна ситуація збережеться протягом усього року". До того ж, вони враховують "ефект доміно" від високого безробіття і зниження попиту.

Голова Східного комітету німецької економіки Екхард Кордес також припускає можливість погіршення ситуації у євроекономіці. Його "серйозну заклопотаність" викликає той факт, що протягом періоду дії санкцій місце німецьких компаній на російських ринках можуть зайняти китайці.

Як повідомлялося раніше, в січні-лютому Німеччина скоротила експорт до Росії на 34%. Падіння в січні було максимальним за шість років - на 35,1%.

ЄС і США ввели секторальні санкції проти російської економіки в кінці липня 2014 року. Це було зроблено у відповідь на здійснену путінським режимом анексію українського півострова Крим та військове вторгнення російських військових на схід України.

У відповідь Москва обмежила імпорт західних продовольчих товарів.

Рішення про продовження економічних санкцій ЄС щодо Росії може бути оголошено 22 червня.

Як підкреслюють європейські політики, продовження санкцій жорстко прив'язано до виконання російською стороною Мінських угод, у чому останнім часом не спостерігається жодного прогресу. Натомість російсько-терористичні сили наприкінці травня - на початку червня 2015 року активізували наступ на позиції української армії.

"...Йдеться не про радикалізм. Моє особисте бажання мати Росію як друга, а не ворога чи європейську проблему. Але насправді у нас немає вибору", - наголосив 7 червня президент Європейської Ради Дональд Туск.

Водночас, на випадок істотної ескалації насилля з боку РФ країни Заходу розглядають можливість посилення санкцій.

За неофіційними даними, уряд США навіть готовий запропонувати відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT. Зокрема, ця ініціатива вже озвучувалася деякими американськими сенаторами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: 100 мільярдів євро, австрійські експерти, РФ, ЄС, санкції, кінця року
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ